Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Nieuwspoort 60 jaar!

Nieuwspoort bestaat op zaterdag 5 maart 2022 precies 60 jaar!

Verspreid over het hele jaar gaan we extra bijeenkomsten organiseren in het teken van ons bestaan.

Te beginnen met de opening van ons lustrumjaar door Tweede KamervoorzitterVera Bergkamp samen met Nieuwspoort voorzitter Wilco Boom op maandag 21 maart om 18.00 uur aan de Lange Poten. Dit is tevens het startsein voor de fototentoonstelling ‘60 Jaar het Vrije Woord bij Nieuwspoort’ zoals samengesteld door fotograaf en beeldredacteur Roel Rozenburg.

Wij stellen het zeer op prijs als u bij de opening aanwezig kunt zijn zodat we samen, met een hapje en een drankje, kunnen toosten op ons lustrumjaar en tussendoor de tentoonstelling bezichtigen.

Ook de Prijs van het Vrije Woord wordt altijd uitgereikt tijdens een lustrumjaar, dit jaar op 13 april 2022.

Houd onze website in de gaten zodat u op de hoogte blijft van de extra mooie momenten dit jaar.

 

——————————

Op zaterdag 5 maart 2022 werd ons 60-jarig bestaan besproken in het radioprogramma Spijkers Met Koppen. Poorters Ed Nijpels en Jos Heymans waren met voormalig Poorter Julia Wouters te gast bij dit satirische actualiteitenprogramma op NPO radio 2, gepresenteerd door Dolf Jansen en Willemijn Veenhoven. Luister hier het fragment terug.

Op maandag 14 maart 2022 verscheen een artikel in de Volkskrant van Remco Meijer met de titel: Sociëteit Nieuwspoort – podium voor het vrije woord – bestaat zestig jaar. Lees via deze link het artikel.

Op Woensdag 16 maart was oud-journalist Jan Tromp te gast in de radio-uitzending van Villa VdB op NPO1 om te spreken over 60 jaar Nieuwspoort. Maar ook over zijn Nieuwspoort Rapporteurschap samen met Lamyae Aharouay en hun aanstaande boek over het veranderde proces van het Binnenhof, Nieuwspoort, de politiek, toen en nu. Luister hier terug, speel het fragment af van 14.00 t/m 15.00 uur en begin te luisteren vanaf 0:42:13!