Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Webinar ‘Van crisis naar opgave’

Over de blijvende gevolgen van de coronapandemie voor gemeenten en openbare lichamen in Caribisch Nederland

Onlangs zette het kabinet, na bijna twee jaar, de laatste voor iedereen geldende coronamaatregelen opzij. En nog steeds is het coronavirus niet weg; onzeker is het of er in het najaar nieuwe maatregelen getroffen zullen worden. Met andere woorden: het coronavirus is een blijvende opgave geworden.

De coronapandemie heeft niet alleen gevolgen voor de volksgezondheid en de economie; de crisisaanpak heeft ook grote gevolgen gehad voor de bestuurlijke verhoudingen, de lokale democratie en het vermogen van gemeenten en openbare lichamen om hun taken goed uit te voeren. Zo heeft de veiligheidsregio enorm aan belang gewonnen, zijn digitaal vergaderen en digitale participatie gemeengoed geworden en zijn er onmiskenbaar gevolgen voor zaken waar gemeenten en openbare lichamen voor verantwoordelijk zijn, zoals sport, cultuur en jeugdzorg.

Wat heeft het coronavirus betekend voor gemeenten en openbare lichamen, en hoe kunnen we een aanpak van de coronapandemie als blijvende opgave vormgeven?

Sprekers
Het programma bestaat uit een aantal gesprekken met en tussen betrokkenen bij en onderzoekers naar de bestuurlijke gevolgen van de coronacrisis voor gemeenten en openbare lichamen, waaronder Leonard Geluk (algemeen directeur van de VNG), Alida Francis (regeringscommissaris van Sint-Eustatius), Joost Sneller (Tweede Kamerlid), Klaartje Peters (onderzoeker) en Raymond Jeene (griffier). Vanuit de Raad voor het Openbaar Bestuur zit Huri Sahin aan tafel, lid van de Raad en directeur van Stichting LOKAAL, het centrum voor democratie in Rotterdam.

Aanmelden

Klik hier om u aan te melden.

Bekijk hier de uitzending op 31 maart vanaf 16:00 uur.

Datum

donderdag 31 maart 2022
Gearchiveerd

Tijd

16:00 - 17:00
Soort evenement