Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

Machiavellilezing en Machiavelliprijs 2020

De Machiavelliprijs 2020 is toegekend aan Marion Koopmans, hoogleraar virologie, en Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. De prijs wordt jaarlijks toegekend voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie.

“Koopmans en Gommers ontvangen de prijs vanwege hun niet aflatende inzet om de wetenschap over het coronavirus toegankelijk te maken voor een breed publiek. Enthousiast en onvermoeibaar weten zij keer op keer feiten en fabels over het virus te onderscheiden in een begrijpelijke taal”, aldus het juryrapport.

“Het bewust opzoeken van de dialoog met twijfelaars over de wetenschap en tegenstanders van het beleid, heeft bijgedragen aan een groter begrip, zeker bij jongeren”, zo vervolgt het juryrapport. “Het siert Koopmans en Gommers dat zij het informeren van een breed publiek tot hun roeping hebben gemaakt naast hun dagelijks werk in de zo urgente bestrijding van het coronavirus. Een roeping die beiden met grote vanzelfsprekendheid en kundigheid uitoefenen”.

De prijs wordt op 29 maart uitgereikt door Marja Wagenaar, voorzitter van Stichting Machiavelli, in Perscentrum Nieuwspoort.
Het is de 32ste keer dat de prijs wordt uitgereikt. De prijsuitreiking is dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet fysiek toegankelijk voor het publiek, maar kan vanaf 17.00 uur live worden gevolgd via NPO Politiek of via 

Datum

maandag 29 maart 2021
Gearchiveerd

Tijd

17:00 - 18:00
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
St. Machiavelliprijs

Organisator

St. Machiavelliprijs
Telefoon
070-1234999
Email
info@machiavelli.nl
Website
https://www.machiavelli.nl