Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Meer dan Zeven Vinkjes met Joris Luyendijk

Waarom mannen zoals Joris zo vaak de baas mogen spelen.

In recordtijd is het een begrip geworden in de Nederlandse taal: de zeven vinkjes man. De man die niet gediscrimineerd kán worden, die zich nooit in een andere cultuur of sociale klasse heeft hoeven invechten, en die dus niet kan weten hoe kansenongelijkheid voelt.

In zijn boek De 7 Vinkjes houdt Joris Luyendijk zijn medevinkjes een spiegel voor. Wat doet het met je persoonlijkheid en wereldbeeld, wanneer je door je vinkjes zo’n tekort aan levenservaring hebt? En wat gebeurt er met je zelfbeeld op het moment dat je eerlijk onder ogen ziet dat je succes niet alleen te danken is aan hard werken, maar vooral ook aan je vinkjes? Het stellen van deze vragen werd Joris niet altijd in dank afgenomen.

Op deze avond legt Joris uit wat hij met zijn boek echt wil duidelijk maken. Hoe bepaalt drie procent van de bevolking wat in Nederland de norm is voor kwaliteit? Deze inspirerende en ongemakkelijke avond is ook voor jouw vriend, echtgenoot, broer, collega, baas of vader die diversiteit prima vindt “zolang het maar niet ten koste gaat van de kwaliteit”.

De avond wordt gepresenteerd door Stefan de Vries, presentator bij Haagsch College en verslaggever bij o.a. Euronews en BNR Nieuwsradio.

Praktische informatie:
Avond: 14 november 2022
Inloop: 18:45 uur
Start: 19:30
Einde: 21:00
Zaaltickets: voor Poorters (leden Nieuwspoort) €12,50 en reguliere tickets €15,00 p.p.
Daarbij kunt u de Chef’s special bestellen a €14,50 (Goulash, Runderstoof schotel, paprika, gele uien, champignons en basmati rijst of Goulash vegetarisch, Stoof schotel, falafel, gele uien, champignons en basmati rijst). Dan bent u al vanaf 18.00 uur welkom in ons restaurant.

Datum

maandag 14 november 2022
Gearchiveerd

Tijd

19:30 - 21:00

Kosten

vanaf €12,50
Nieuwspoort B67

Locatie

Nieuwspoort B67
Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag
Soort evenement
Haagsch College @ Nieuwspoort

Organisator

Haagsch College @ Nieuwspoort
Website
http://www.haagschcollege.nl
Tickets