Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

De Strijd om Oekraïne

Eerste editie The Hague World Series

Staan we aan de rand van een nieuwe oorlog in Europa? Wereldleiders draaien overuren om een Russische inval in Oekraïne te voorkomen. Maar wat wil Poetin nu echt bereiken? En hoe moet Europa reageren? In The Hague World Series, een nieuw serie avonden in samenwerking met HCSS & Nieuwspoort duiken we elke keer in een actuele geopolitiek vraagstuk.

In de eerste editie nemen we met Rob de Wijk en Lotje Boswinkel uiteraard de situatie rond Oekraïne onder de loep. Rollen de tanks straks door tot Kiev? En waarom is Europa zo verdeeld over wat er nu moet gebeuren?

In een mini-college analyseert Rob de Wijk de aanloop naar het huidige conflict. Wat verklaart de Russische dreigementen? En welke strategische afwegingen maakt het Kremlin nu? In een gesprek met Rob en Lotje kijken we naar het verdeelde Europa. Waarom reageren het VK en Duitsland zo anders? En welke gevolgen heeft dit voor onze relaties met Amerika?

Rob de Wijk is hoogleraar Internationale Betrekkingen, oprichter van het HCSS en auteur van onder meer De Slag om Europa.
Lotje Boswinkel is Strategisch Analist bij HCSS.
De avond wordt geleid door Thomas van Zijl, presentator van Haagsch College.

The Hague World Series is een samenwerking tussen Haagsch College, The Hague Centre for Strategic Studies & Nieuwspoort.

U kunt in de zaal aanwezig zijn, maar u kunt ook de livestream volgen vanuit huis, via deze link kunt u daarvoor een ticket aanschaffen.

Praktische informatie:
Avond: 21 februari 2022
Tijden: 19.30 – 21.00 uur
Inloop zaal vanaf 19.00 uur
Tickets in de zaal 11,00 voor Poorters / 13,50 regulier
Vooraf een hapje bij ons eten? boek dan ook de Chef’s Special a 13,50 (Kip Kiev, krokante kip, kruidenboter, gepofte tomaat, aardappel- broccoli puree of vegetarische variant: Geitenkaas Kiev, krokante geitenkaas, kruidenboter, gepofte tomaat, aardappel- broccoli puree)
LET OP: uw ticket is alleen geldig in combinatie met een geldig bewijs via de CoronaCheck-app. 

Heeft u een kortingscode ontvangen voor een regulier toegangsticket? Deze coupon geldt per boeking, niet per persoon. Wij adviseren u daarom, als u twee of meer tickets wilt aanschaffen, toch per ticket te boeken en af te rekenen, zodat u optimaal gebruik maakt van u korting.

Boek uw tickets voor in de zaal, met of zonder de Chef’s Special. Met de Chef’s Special bent u vanaf 17.30 uur welkom in ons restaurant.

LET OP: uw ticket is alleen geldig in combinatie met een geldig bewijs via de CoronaCheck-app.
Bij binnenkomst scannen we naast uw ticket dus ook uw Coronabewijs. Boekt u tickets voor meerdere personen, dan dient u hen op de hoogte te brengen van de CoronaCheckvoorwaarden.

De kaartverkoop van Poorters zaalticket is gestopt!
De kaartverkoop van Regulier zaalticket is gestopt!
De kaartverkoop van Chef's Special (alleen geldig icm een ticket) is gestopt!

Datum

maandag 21 februari 2022
Gearchiveerd

Tijd

19:30 - 21:00

Kosten

Vanaf € 11,00
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Haagsch College @ Nieuwspoort

Organisator

Haagsch College @ Nieuwspoort
Website
http://www.haagschcollege.nl

&

The Hague World Series
The Hague World Series