Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

De Slag om Europa – Rob de Wijk

Ooit deelde Europa de lakens uit in de wereld, maar in deze tijd wordt het continent van alle kanten belaagd. In de livestream De Slag om Europa legt Rob de Wijk, naar aanleiding van zijn nieuwe boek, op heldere en geheel eigen wijze uit hoe de toekomst van Europa wordt bedreigd, maar trekt hij opmerkelijk positieve conclusies.

In een mini college schetst De Wijk hoe China’s president Xi Jinping Europa ziet als een verzwakt werelddeel en al jaren bezig is om via de Nieuwe Zijderoute invloed te kopen. En omdat Rusland zich bedreigd voelt, ontwricht president Poetin de NAVO met geheime operaties. De Russen en Chinezen kregen ook nog eens hulp van Trump, die zelf de aanval opende op Europa. Of het oude bondgenootschap ooit nog in oude glorie herstelt, is maar zeer de vraag.

Maar Europa’s problemen komen ook van dichtbij en binnenuit. Daarover gaat Rob de Wijk verder in gesprek met presentator Thomas van Zijl. De Britse premier Johnson dacht zonder de Europese Unie beter af te zijn en ondertussen ondermijnen de Hongaarse en Poolse leiders de democratische rechtsstaat in Europa. Allemaal menen ze dat een sterke Europese Unie hun ambities in de weg staat.

Europese leiders worstelen met een reactie. De coronacrisis heeft de problemen alleen maar groter gemaakt. Kunnen we deze slag om Europa overleven? Met heldere inzichten en scherpe analyses vertelt Rob de Wijk hoe Europa haar eigen toekomst kan veiligstellen in een snel veranderende en vijandige wereld.

Tijdens deze speciale avond kunt u thuis vanaf uw bank ook vragen aan Rob de Wijk stellen. Bestel uw toegang voor 7 april 2021 via deze link.

Deze avond wordt georganiseerd naar aanleiding van de publicatie van De slag om Europa, het nieuwe boek van Rob de Wijk

– Rob de Wijk is oprichter van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies, hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden, en schrijver van het nieuwe boek: De Slag om Europa 

– Presentator: Thomas van Zijl, presentator bij Haagsch College en BNR Nieuwsradio.

Datum

woensdag 7 april 2021
Gearchiveerd

Tijd

20:00 - 21:30
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Meer Lezen