horeca toerisme poort

Horeca en Toerismepoort

Initiatiefnemers van de Horeca- en Toerismepoort zijn Koninklijke Horeca Nederland en de Club van Elf.

Horeca en Toerisme samen vormen een brede industrie, die naast een economische ook een grote innovatieve waarde heeft. Door zijn diversiteit heeft de sector te maken met een breed pakket aan wet- en regelgeving, uitgevoerd door talloze ministeries, inspecties en lagere overheden. Werken in Gastvrijheid is hierin het bindende element, zowel in zakelijke tijd als in vrije tijd. De gastvrijheidsector heeft een groot maatschappelijk belang, maar vooral ook een groot stuwend economisch belang.

De horecabranche draagt met 12,6 miljard omzet ex BTW stevig bij aan de Nederlandse economie. In 2011 waren bijna 300.000 mensen werkzaam in de horecasector. Wekelijks zijn bijna 13 miljoen consumenten te gast in een horeca bedrijf, als direct tijdverdrijf of als onderdeel van overige vrijetijdsbestedingen.

De Horeca- en Toerismepoort is bedoeld als discussieplatform voor ondernemers, politici, ambtenaren, beleidsmakers en beleidsuitvoerders, die zich gezamenlijk inzetten voor een duurzame Nederlandse horeca- en toerismesector.

Koninklijke Horeca Nederland is met 20.000 zelfstandige en kwaliteitsbewuste ondernemers één van de grootste brancheorganisaties van Nederland. Zij behartigt de collectieve en individuele belangen van deze ondernemers die als dé gastheer van de samenleving staan voor kwaliteit. www.khn.nl
Club van Elf is de vereniging van grote dagattractie bedrijven in Nederland. Zij richt haar activiteiten op de bevordering van de cultuursector, dagtoerisme en dagrecreatie in Nederland, alsmede op de belangenbehartiging van de bedrijven van de leden. Jaarlijks ontvangen de aangesloten bedrijven zo’n 13½ miljoen bezoekers. Dat is bijna de helft van alle bezoek aan dit soort bedrijven in ons land.

Samenstelling

De Club is de Nederlandse vertegenwoordiger bij IAAPA Europe, de Europese vestiging van de International Association of Amusement Parks & Attractions, de grootste, internationale vereniging van permanent gevestigde attracties en attractieparken.
www.clubvanelf.nl

 

Contactgegevens

Voor meer informatie:
Koninklijke Horeca Nederland
Postbus 566
3440 AN Woerden
Tel. 0348 – 489 457

Deze pagina delen: