kees lunshoflezing header
Kees Lunshoflezing
Een bijdrage aan het bevorderen van een open debatcultuur over de verhouding tussen politiek en journalistiek.

Kees Lunshoflezing

De Kees Lunshoflezing - vernoemd naar de in 2007 overleden voorzitter van Nieuwspoort - is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis. Met de lezing wil Nieuwspoort een bijdrage leveren aan een open debatcultuur over de verhouding tussen politiek en journalistiek.

Kees Lunshof speelde hierin een belangrijke rol, onder meer als voorzitter van Nieuwspoort. Hij was een voorstander van een debat over de vraag welke rol mores spelen, en hoe publiciteit en politiek op elkaar inwerken.

Terugblik: Kees Lunshoflezing 2017

Voor de tiende achtereenvolgende keer organiseerde Internationaal Perscentrum Nieuwspoort de Kees Lunshoflezing als eerbetuiging aan de in 2007 overleden voorzitter, Kees Lunshof. De lezing werd dit jaar op 22 november verzorgd door Jozias van Aartsen, waarnemend Commissaris van de Koning te Drenthe en aankomende waarnemend burgemeester van Amsterdam. Van Aartsen concentreerde zich op een thema, dat voor Lunshof van doorslaggevend belang was: politici benader je uiterst kritisch, maar altijd met respect en fatsoen.

Voorafgaand aan de lezing sprak Emile Bode, oud chef van de parlementaire redactie van De Telegraaf en directe collega van Lunshof, over zijn persoonlijke herinneringen aan Lunshof. Zijn herinneringen aan Kees voegen wij hieronder toe aan de gehouden lezingen. 

Na de Kees Lunshoflezing werden de door Van Aartsen uitgesproken meningen over het benaderen van politici en de onderlinge omgang met de pers in de vorm van een Meet the Press verder uitgediept, bestaande uit: 

  • Laurens Boven, Politiek journalist BNR Nieuwsradio 
  • Floor Bremer, Politiek verslaggever RTL Nieuws 
  • Avinash Bhikie, Politiek verslaggever NU.nl 
  • Nicole Besselink, Parlementair verslaggever Trouw

Publicaties Kees Lunshoflezingen vanaf 2008:

Kees Lunshoflezing 2017

Agenda

Gerelateerde pagina's

Deze pagina delen: