Wiv Onder de Loep: de democratische controle

1 maart 2018 20:00 — 22:00
wiv onderdeloep 400x400
Datum: 1 maart 2018 20:00 — 22:00 Evenement Persagenda Lezing Debat

Op 21 maart zal er, met dank aan studenten van de UvA en Arjen Lubach, een referendum gehouden worden over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, beter bekend als de sleepwet. De wet maakt het voor geheime diensten mogelijk om grote hoeveelheden data van burgers te verzamelen en te analyseren. Is de wet noodzakelijk om Nederland te beschermen tegen bijvoorbeeld terrorisme of is het vooral een inbreuk op de privacy van de gewone Nederlander? 

'Wiv onder de loep' organiseert over dit onderwerp een avond in Nieuwspoort. Op de agenda staat de presentatie van het essay Laat je niet meeslepen en een debat over de controle op de Wiv 2017.

'Wiv onder de loep' is een onderzoeksproject over de nieuwe Wet Inlichtingen-en veiligheidsdiensten en het naderend referendum over deze wet op 21 maart 2018. Onderzoeksjournalist Wil van der Schans interviewt verschillende deskundigen, betrokkenen, politici, en critici om een beeld te schetsen van het werk van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (AIVD en MIVD). Met als resultaat het essay 'Laat je niet meeslepen'. Meer informatie op wiv-onderdeloep.nl 

(meer informatie over sprekers en aanmelding volgt)

 

Praktische informatie
Start: 20:00
Eind: Rond 22:00
Aanmelding: Informatie volgt

Deze pagina delen: