Haagsch College: De Wereld Volgens China

18 mei 2020
china ties dams rechtenvrij
Datum: 18 mei 2020 Lezing Ticket

MEDEDELING: 
Naar aanleiding van de aanvullende maatregelen vanuit de overheid vanwege het coronavirus waren wij helaas genoodzaakt deze avond op 18 mei 2020 te annuleren. 

Wat willen de Chinese machthebbers met ons? Het Westen vreest China. De VS voert een keiharde handelsoorlog met het land en Chinese technologie wordt verboden. De angst is groot: Gaat China ons economisch domineren? Ons massaal bespioneren? Onze vrijheden beperken?

Hoe terecht is die angst? In De wereld volgens China legt Ties Dams uit wat de Aziatische grootmacht nu echt wil. Nederland, de EU en andere landen formuleren allemaal hun eigen China-strategie. Maar begrijpen wij China eigenlijk wel? Dams leert je in dit college met Chinese ogen naar de wereld kijken.

Met president Xi heeft het land haar meest autoritaire leider sinds Mao. En Xi heeft grote ambities. Maar kan hij die ook waarmaken? In dit college ontleedt Dams aan de hand van heldere voorbeelden de kracht en zwaktes die China’s kijk op de wereld bepalen.

Ties Dams is China-deskundige. Hij schreef De Nieuwe Keizer over Xi Jinping en is verbonden aan het Instituut Clingendael en de Universiteit van Amsterdam

De wereld volgens China wordt gepresenteerd door Thomas van Zijl, presentator bij Haagsch College en BNR Nieuwsradio

Ties Dams is terug in Nieuwspoort! In oktober stond hij met dit College al bij ons op het podium voor een uitverkochte zaal, in mei is er daarom nu een tweede kans om deze avond van Haagsch College bij te wonen!

MEDEDELING: 
Naar aanleiding van de aanvullende maatregelen vanuit de overheid zijn wij helaas genoodzaakt om deze avond van 18 mei 2020 te verplaatsen. De ticketbox is tijdelijk even gesloten. U verneemt zo spoedig mogelijk een nieuwe datum. 

Praktische Informatie
Inloop: 18:30 uur
Tijd: 19:00 -21:00 uur 
Kosten tickets hieronder
Voor Poorters is er een speciale korting van 3 euro

Vooraf een hapje eten? Koop direct uw combiticket voor de Chef’s Special van die avond, namelijk het gerecht 'Huwelijk op Oosterse wijze tussen vis en vlees' met noodles, ossehaaspuntjes, black tiger garnalen, wokgroenten & ketjapsaus, voor maar €11,50! (Vegetarisch ook mogelijk). Vanaf 17:30 uur bent u dan al welkom in ons restaurant.

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen: