VSNU Kennisontbijt: de crisis te lijf door fundamenteel onderzoek

7 december 2020 09:00 — 10:00
VSNU Twitter Crisis te lijf 7 dec 2020
Datum: 7 december 2020 09:00 — 10:00 Debat

Op maandag 7 december tussen 9:00 en 10:00 uur vindt de tweede digitale editie van het VSNU Kennisontbijt plaats. Moderator Jaap Jansen gaat in gesprek met politici en sprekers uit de wetenschap en bespreekt met hen de nut en noodzaak van het blijven investeren in fundamenteel onderzoek. Waarom doen we het eigenlijk?  

Marjolein Kikkert (associate professor Leiden University Medical Center (LUMC), Bert Weckhuysen (hoogleraar bètawetenschappen, Universiteit Utrecht) en Ingrid Robeyns (hoogleraar Geesteswetenschappen, Universiteit Utrecht) zullen tijdens het gesprek de wetenschap vertegenwoordigen. Daarnaast zullen verschillende politici en andere stakeholders hun bijdrage leveren aan de discussie. Houd de social media kanalen van VSNU in de gaten!

De coronacrisis maakt het nog eens extra duidelijk: we hebben oplossingen nodig. Het liefst oplossingen in de vorm van direct toepasbare kennis. Het Leidse bedrijf Janssen doet al jaren farmaceutisch onderzoek. Resultaten van fundamenteel onderzoek dat door hen in het verleden is gedaan, dragen volop bij aan de snelle ontwikkelingen die nu plaatsvinden in de bestrijding van het coronavirus.

Innovatie gedijt alleen in een rijke omgeving en een innovatief ecosysteem. Fundamenteel onderzoek is daarin een essentieel element. Hoe zit dat? Waarom is het belangrijk om ook tijdens een crisis te blijven investeren in onderzoek dat nog geen concrete toepassing in zicht heeft? Hoe komt het dat fundamenteel onderzoek onder druk staat? En wat is de oplossing? 

U kunt u aanmelden voor dit evenement via deze link. Een aantal dagen voorafgaand aan het evenement ontvangt u de link naar de livestream. Aanwezigen kunnen via de chat vragen stellen aan de sprekers. Hebt u nu al een vraag voor een van de sprekers? Mail deze vraag dan naar pittens@vsnu.nl

Deze pagina delen:

Verwante pagina's