Vrouwen aan de top, OranjeLeeuwinnen kijken in Nieuwspoort!

11 juni 2019 14:00 — 18:00
oranjeleeuwinnen 11 juni 2019
Datum: 11 juni 2019 14:00 — 18:00 Debat

De OranjeLeeuwinnen hebben zich geplaatst voor het WK in Frankrijk deze zomer. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman opent het WK op 11 juni met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. NOC*NSF en de KNVB nodigen u van harte uit om samen deze wedstrijd op een groot scherm in Nieuwspoort te beleven.

De Oranjeleeuwinnen hebben Nederland weten te raken met hun spel, strijd, enthousiasme en teamspirit. Ze vertegenwoordigen een nieuw positief geluid binnen de Nederlandse sportwereld. Uitverkochte voetbalstadions, Oranjeparades met duizenden fans en nieuwe kijkcijfer- en bezoekersrecords. Ook wij zijn super trots op deze prestaties van het vrouwenelftal.

Topvrouwen in de sport
Nederland heeft de Leeuwinnen in het hart gesloten. Ze vormen rolmodellen voor veel voetballende meisjes en vrouwen. De fans hebben de Leeuwinnen onvoorwaardelijk gesteund en aangemoedigd met als resultaat het hoogst haalbare: Europees kampioen! Zij staan aan de top. Een unieke prestatie, in het van oudsher mannelijke bolwerk.

De kracht van vrouwen in de sport moet nog verder worden benut, helaas zien we dat het aantal vrouwen in sportbesturen achterblijft. Gelukkig zien we ook positieve ontwikkelingen. Zo is onder meer het prijzengeld voor mannen en vrouwen bij de grote toernooien in atletiek, schaatsen en tennis inmiddels gelijk getrokken. De Nederlandse sport is voorloper met haar programma’s om vrouwen op internationale bestuurlijke posities te krijgen. Bovendien zijn het in veel sporten met name vrouwen die voor de grote Nederlandse successen zorgen en zo nieuwe generaties inspireren. We willen graag dezelfde aandacht en kansen voor jongens en meisjes.

Om 15:00 uur trappen de OranjeLeeuwinnen af in Le Havre. Graag gaan we voorafgaand aan de wedstrijd in gesprek over de positie van vrouwen in de sport.

Het programma ziet er als volgt uit:
14:15 uur Welkom Anneke van Zanen (voorzitter NOC*NSF)
14:20 uur Paneldiscussie ‘Topvrouwen in de sport’
14:50 uur Voorbeschouwing
15:00 uur 1ste helft Nieuw Zeeland – Nederland
15:45 uur Sportquiz
16:00 uur 2de helft Nieuw Zeeland – Nederland
16:45 uur Nabeschouwing / Derde helft (netwerkborrel)

We kijken uit naar een inspirerende bijeenkomst. We nodigen u van harte uit om op dinsdag 11 juni 2019 hierbij aanwezig te zijn en samen de wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen te ervaren.

U kunt zich aanmelden via deze link.
Aarzel niet om ook als u slechts een deel van het programma kunt bij wonen toch even binnen te lopen!

Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij Theo Neyenhuis, theo.neyenhuis@nocnsf.nl of via 06-57562356.

 

Deze pagina delen: