Persborrel met Khaled Abu Toameh

14 juni 2017 16:30
logo cidi
Datum: 14 juni 2017 16:30

Hierbij nodigt CIDI u uit voor een persborrel bij Perscentrum Nieuwpoort op woensdag 14 juni met de bekende Arabisch – Israëlische journalist Khaled Abu Toameh.

Abu Toameh is gespecialiseerd in het Israëlisch – Palestijns conflict en schreef onder andere voor de Jerusalem Post, daarnaast produceerde hij verschillende documentaires voor BBC en Channel 4. Abu Toameh is een groot voorvechter van de vrijheid van meningsuiting en is kritisch op zowel Israël als de Palestijnen. Hij pleit voor meer evenwichtige verslaggeving over het Israëlisch-Palestijns conflict en is voor zijn dappere inzet veelvuldig onderscheiden. Zo won hij in 2014 de Daniel Pearl Award. In juni 1967, vijftig jaar geleden, vond de Zesdaagse oorlog plaats. Naar aanleiding hiervan is Khaled Abu Toameh op uitnodiging van CIDI in Nederland.

Tijdens de persbijeenkomst zal Abu Toameh ingaan op de hedendaagse realiteit van het Israëlisch-Palestijnse conflict en zijn visie geven op de inter-Palestijnse verhoudingen op welk gebied hij een expert is. Het onlangs gepresenteerde “vernieuwde handvest” van Hamas zal besproken worden, maar ook de persvrijheid in Israël en de Palestijnse gebieden komt aan bod. Uiteraard is er veel ruimte om vragen te stellen. 

Praktische informatie

Wanneer: Woensdag 14 juni
Tijd: 16:30 uur, inloop 16:00 uur. Borrel na afloop
Waar: Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag
Aanmelden: Via cidi@cidi.nl of 070-3646862

U bent van harte welkom op deze bijeenkomst. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar cidi@cidi.nl.

Deze pagina delen: