Tentoonstelling: OMDDIHTV

8 jan. - 26 feb. 2018
Kunst strips banner
Datum: 8 jan. - 26 feb. 2018

In de centrale hal in Nieuwspoort hangen momenteel 6 strips van Jan Booister naar aanleiding van zijn tweede stripboek 'OMDDIHTV' (Om Met De Deur In Huis Te Vallen).

Jan Booister (70) was journalist bij Dagblad Scheepvaart, Het Vrije Volk (onder meer als lid van de sociaal-economische en parlementsredactie) en het Rotterdams Dagblad (de meeste jaren als chef van de stadsredactie).

Na die periode schreef hij het boek 'Clash aan de Coolsingel' over de verkiezingsstrijd van Leefbaar Rotterdam dat in 2002 met 17 zetels in de gemeenteraad van Rotterdam kwam.

Vervolgens maakte hij in eigen beheer de cd’s ’Ik deed het mijn weg’ met vooral eigen liedjes en ’Townes Vertaald’ met liedjes van Townes van Zandt.

Daarna werd hij opa van Joep wat hem motiveerde om een lang gekoesterde droom te realiseren, het tekenen en schrijven van een heus stripalbum. Dat album heet ’Jeutje torpedo’s’. Vooral het grote aantal bekende Nederlanders en Rotterdammers in dat boek vonden de lezers leuk.

Het tweede stripboek met de titel: O.M.D.D.I.H.T.V. (Om Met De Deur In Huis Te Vallen) gaat over de avonturen van Joep, Jeff en Mees.
De hoofdpersonen zijn vernoemd naar twee kleinkinderen van Booister en hun neefje.
"Mijn eerste kleinkind heet Joep en het tweede kleinkind is Mees. Jeff is de naam van het neefje."

Het drietal bestrijdt criminaliteit en het verhaal speelt zich af in Maassluis, waar de schrijver vandaan komt, en in Rotterdam.

Ook in het nieuwe boek met als titel OMDDIHTV (OmMetDeDeur In HuisTeVallen wordt de lezer getrakteerd op een aantal bekende figuren zoals Hugo Borst, Jules Deelder en Suzanne Mulder van RTV Rijnmond. Het is te verkrijgen via info@janbooister.nl

De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf 8 januari tot en met 26 februari.

Nog een bijzonderheid; Booister is de enige Nederlander die woont boven een bom uit WO II. Zijn onderkomen zal binnenkort worden gesloopt om dat projectiel te kunnen ruimen.

Deze pagina delen:

Verwante pagina's