Teledoc Hart van de Democratie - Makers en journalisten praten over hun zoektocht

9 september 2020 18:30 — 20:00
hart van de democratie 20 mrt 2020
Datum: 9 september 2020 18:30 — 20:00 Debat

Hoe staat de democratie er inmiddels voor tijdens de coronacrisis met de verkiezingen volgend voorjaar in het vooruitzicht? Hoe kunnen burgers bij de democratie betrokken worden en welke rol spelen journalisten en politici daarin? En hebben de burgers ook zelf niet een verantwoordelijkheid zich te verdiepen in de samenleving en het bestuurlijke systeem? 

Suzanne Raes en Liesbeth Witteman maakten de documentaire Hart van de Democratie waarin politiek verslaggevers Kees Boonman en Charlotte Nijs in de wandelgangen op hun eigen speelse en indringende manier zoeken naar de vernieuwing van onze parlementaire democratie. 

Op woensdag 9 september zijn zij in Nieuwspoort om -aan de hand van fragmenten van de documentaire- te praten over hun zoektocht, hun keuzes. Maar ook om te debatteren over de huidige stand van zaken van onze parlementaire democratie. Carla van Baalen, directeur van het Centrum Parlementaire Geschiedenis en hoogleraar parlementaire geschiedenis, zorgt voor het kritisch wetenschappelijk geluid. Zij maakte ook deel uit van de staatscommissie onder leiding van Johan Remkes die onderzoek deed naar het parlementaire stelsel. Voormalig overheidsvoorlichter Jeroen Sprenger is de prikkelende gespreksleider.

Er zijn vanwege Covid-19 zo’n veertig plaatsen in de zaal beschikbaar. Bestel hieronder snel uw toegangsticket! 

De Teledoc Hart van de Democratie is een coproductie van Docmakers en de NTR, in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds. Een Teledoc is een lange documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp dat op een prikkelende, toegankelijke en cinematografische manier wordt verteld en bestemd is voor een groot publiek.

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen: