De Strijd om ons Leger

7 oktober 2019 19:00 — 21:00
christ klep leger oorlog militairen afghanistan kunduz 1 1
Datum: 7 oktober 2019 19:00 — 21:00 Lezing Ticket

Hoe de Nederlandse krijgsmacht door de eeuwen heen veranderde. Van de Slag bij Nieuwpoort tot Srebrenica: onze militaire geschiedenis kent hoogte- en dieptepunten. Hoe kijken wij Nederlanders naar ons leger? En wat maakt de bekende Dutch approach typisch Nederlands?

In dit college duikt militair historicus Christ Klep in onze gespleten verhouding met het leger. We hebben veel respect voor militairen, maar houden niet van grote parades en verering. Buitenlandse operaties zijn belangrijk, maar graag zonder geweld.

Aan de hand van kleurrijke personen en heldere voorbeelden toont Klep onze worsteling met onze militaire identiteit. Past de oude militaire cultuur nog bij onze moderne samenleving waar oorlog alleen maar geschiedenis is?

Christ Klep is militair historicus, universitair docent en publicist. Hij schreef eerder boeken over onder meer de Tweede Wereldoorlog, internationale missies en de JSF. Binnenkort verschijnt zijn nieuwste boek Van Wereldmacht tot ‘Braafste Jongetje’, onze militaire identiteit door de jaren heen.

Moderator: Thomas van Zijl, presentator bij Haagsch College en BNR Nieuwsradio.  

 

Praktische Informatie
Inloop: 18:30 uur
Tijd: 19:00 -21:00 uur 
Kosten tickets hieronder
Voor Poorters is er een speciale korting van 3 euro.

 

Vooraf ook dineren? Koop direct uw combiticket voor de Chef’s Special van die avond, voor maar €11,50! Vanaf 17:30 uur bent u dan al welkom in ons restaurant. Op het menu staat onze eigen soldatenmaal 'Rats, kuch en bonen': dunne kogelbiefstuk met pestosaus, snijboontjes en krielaardappelen. Niet uit tin, en vegetarisch is uiteraard ook mogelijk ;) 

 

 

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen: