ScienceBattle

26 maart 2018 20:00 — 21:30
sciencebattle foto
Datum: 26 maart 2018 20:00 — 21:30 Lezing Ticket

Vier promovendi nemen het tegen elkaar op in de ScienceBattle: wie heeft het beste verhaal over zijn of haar onderzoek? Bij welke presentatie gaat een wereld voor je open? Snap je waar het over gaat? Voel je de passie? 

Voor het eerst staan er 4 jonge wetenschappers op het podium in Nieuwspoort. Zij vertellen in 10 minuten over hun onderzoek en verrassen je met hun inspirerende verhalen. Hoe gebruikt Trump bijvoorbeeld zijn handen bij het spreken? En moet de politiek investeren in nanorobots? Verder praat presentator René M. Broeders je bij met het laatste nieuws uit de (politieke) wetenschap. 

Als je in de zaal zit, ben je na afloop verrast door materie waarvan je anderhalf uur geleden werkelijk geen flauw benul had. Je bent ontroerd door de passie. Nieuwsgierig naar meer details. Je denkt zelfs dat je het begrepen hebt. Maar het navertellen? Nee, dat kun je niet.

Met deze keer:

Niet veel mensen kennen A.W.F. Idenburg. Toch was hij rond 1900 een belangrijk Nederlands staatsman, die o.a. Indonesië bestuurde. Hans van der Jagt (Vrije Universiteit Amsterdam) ontrafelt zijn leven en vindt tal van bizarre overeenkomsten met de huidige situatie in Nederland.  

Probeer eens een gesprek te voeren, zonder je handen te gebruiken: dat valt nog niet mee. Linda Drijvers (Radboud Universiteit Nijmegen) doet onderzoek naar de functie van handgebaren in taal.

Hoe werken gezonde hersenen? Daar vertelt Dieudonnée Van de Willige (Universiteit Utrecht) je alles over. 

Hoe kun je efficiënt zwemmen wanneer je heel klein bent? Met die vraag houdt Bram Bet (Universiteit Utrecht) zich bezig. Hij bestudeert de beweging van superkleine deeltjes die straks misschien wel jouw leven redden. 

Praktische Informatie
Datum: 26 maart  
Inloop: 19:30 uur
Tijd: 20:00 -21:30 uur 
Kosten tickets hieronder

Voor Poorters is er een speciale korting van 5 euro.
Vooraf dineren? Nieuwspoort biedt de bezoekers van dit evenement voor 10 euro de Chef's Special van die avond aan! 

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen:

Verwante pagina's