ScienceBattle #2

18 juni 2018 20:00 — 21:30
college pagina sciencebattle2 95e815d1 img 5619
Datum: 18 juni 2018 20:00 — 21:30 Evenement Lezing Ticket

De eerste editie was een groot succes! Daarom op 18 juni alweer de 2e editie: vier nieuwe wetenschappers nemen het tegen elkaar op in de ScienceBattle: wie heeft het beste verhaal over zijn of haar onderzoek? Over het nut van boomkikkers, historische dagboeken, filosofie van mensenrechten en futuristische mini-organen..

Waarom kunnen boomkikkers blijven plakken op een natte ondergrond? Peter van Assenbergh (TU Delft) probeert dit te ontdekken. Waarom hebben chirurgen daar iets aan, maar ook autobandverkopers? 

Sophie Reinders (Radboud Universiteit Nijmegen) onderzoekt het Facebook van het verleden. Ze struint daarvoor kastelen en bibliotheken af, want daar zijn albums van adellijke meisjes. Hoe zelfstandig waren ze? Werden ze uitgehuwelijkt of hadden ze keuzevrijheid?

Berend van Meer (Leids Universitair Medisch Centrum) kweekt stamcellen in een schaaltje en ontwikkelt daaruit jouw eigen hartcellen. Hij voegt aan dat miniorgaan een (nieuw) medicijn toe en kan zo precies zien hoe jouw hart erop zou reageren. "Organ on a chip" heet het, klinkt futuristisch, maar is dichterbij dan ooit. 

Wat is de waarde van mensenrechten? Is het bijvoorbeeld logisch dat jij als voorbeeldige burger meer rechten hebt dan een crimineel? Hoe leggen we dat dan vast in de wet? Politiek filosoof Jurriën Hamer (Universiteit Utrecht) is dagelijks bezig met dit soort vragen en betrekt ook de actualiteit erbij.

CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg zal als speciale gast aanwezig zijn om te jureren!

Praktische Informatie
Datum: 18 juni
Inloop: 19:30 uur
Tijd: 20:00 -21:30 uur 
Kosten tickets hieronder

Voor Poorters is er een speciale korting van 5 euro.

Vooraf dineren? Nieuwspoort biedt de bezoekers van dit evenement voor 10 euro de Chef's Special van die avond aan! 

Tickets reserveren

Tickets Prijs Aantal
Regulierticket € 12,50
Poorterticket € 7,50
Poorterticket met vooraf Chef's Special € 17,50
Regulierticket met vooraf Chef's Special € 22,50

Deze pagina delen:

Verwante pagina's