Prinsjesfestival 2019

10 - 17 september 2019 10:00 — 21:00
prinsjesfestival logo algemeen
Datum: 10 - 17 september 2019 10:00 — 21:00 Debat Lezing Ticket

Stichting Prinsjesfestival organiseert jaarlijks met een groot aantal partners het feest van de democratie in de binnenstad van Den Haag. In de week voor en op Prinsjesdag vieren we dat we een democratie zijn.

Prinsjesfestival biedt een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten van lezing en debat tot politiek cabaret, film en de hoedjesparade. Maar ook de jaarlijkse oefenshow van de Koninklijke Marechaussee te paard maakt deel uit van het programma. Prinsjesfestival is een feest voor iedereen.

Ieder jaar staat Prinsjesfestival in het teken van een thema. Het thema van Prinsjesfestival 2019 is "Gezocht: volksvertegenwoordiger (m/v). Gelijke kansen na 100 jaar algemeen kiesrecht?’. Op 8 september 1919 verscheen de wet die vrouwen kiesrecht verleent, in het Staatsblad. Kort na de 100e verjaardag van deze afkondiging stelt Prinsjesfestival 2019 de positie van vrouwen in de politiek centraal.

PrinsjesAmbassade Nieuwspoort - Gastprovincie 2019: Zuid-Holland

Prinsjesfestival biedt ieder jaar een podium aan een provincie. Op deze manier wil het festival een brug slaan van de hofstad naar de rest van het land en ervoor zorgen dat het feest van de democratie geen Haags feestje is, maar een feest voor iedereen. In 2019 is de provincie Zuid-Holland op het festival te gast. Zuid-Holland volgt Gelderland op. 

Voor meer informatie over Prinsjesfestival en het programma klik hier.

Deze pagina delen: