Poorters voor de klas (wekelijks)

10 maart 2017 10:00 — 15:00
poorters voor de klas
Datum: 10 maart 2017 10:00 — 15:00

Wil jij scholieren graag vertellen over je werk in het hart van de democratie? Én je Haagse netwerk op een leuke en laagdrempelige manier uitbreiden, dan is Poorters voor de klas iets voor jou! Geef je op via foundation@nieuwspoort.nl.

ProDemos Binnenhof organiseert voor scholen een educatieve dag in "politiek Den Haag" met als doel om scholieren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Haagse politiek en het Binnenhof. Naast onder andere een bezoek aan de Tweede Kamer en een simulatie van een politiek debat krijgen scholieren ook de kans om in gesprek te gaan met mensen die op of rond het Binnenhof werken (beleidsmedewerkers van Kamerleden, journalisten, voorlichters, lobbyisten etc.). Op dit moment zijn er helaas teveel klassen en te weinig mensen uit de praktijk om alle leerlingen in gesprek te laten gaan met een deskundige uit de praktijk. Nieuwspoort Foundation wil deze dag voor de leerlingen zo interessant mogelijk maken en zoekt daarom enthousiaste Poorters, jong en oud, om hun ervaring en kennis te delen.

Praktisch

Het gesprek is standaard een half uur om 15:00 uur (in overleg) in Nieuwspoort of bij ProDemos (boven Dudok). De bedoeling is dat een Poorter een introductie geeft van zichzelf, zijn/haar beroep en kort ingaat op de functie van Nieuwspoort. Vervolgens is er ruimte voor vragen en discussie.

Wij zijn op zoek naar mensen die meerdere keren per jaar bereid zijn om deel te nemen. Vanuit Nieuwspoort Foundation krijg je een goede voorbereiding op het gesprek. Verder brengen wij je in contact met andere Poorters die in gesprek gaan met middelbare scholieren en dit biedt Poorters de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier hun Haagse netwerk uit te breiden.

Interesse?

Inmiddels zijn er al meer dan 50 aanmeldingen binnen, maar er zijn nog genoeg schoolklassen die geen les gaan krijgen van iemand uit de praktijk. Geef je daarom gauw op via: foundation@nieuwspoort.nl.

"Ik kijk nu heel anders aan tegen wat er in Den Haag allemaal gedaan wordt en misschien wil ik zelf ook wel in Den Haag gaan werken" Reactie van 6VWO scholier na het bijwonen van een Poorters in de Klas sessie.

Deze pagina delen: