POLITIEK SPREEKUUR: Nederland na corona

gasten kijken naar scherm burger2
Datum: Debat

In deze tweede aflevering van Nieuwspoort Politiek Spreekuur ontving journalist Sophie van Leeuwen (BNR Nieuwsradio) Jet BussemakerSuzanne Kröger en Jacco Vonhof. Belangstellende kijkers stellen, via het digitale scherm, konden vragen stellen aan het panel.

Jet Bussemaker is oud-politicus en nu hoogleraar Beleid, Wetenschap en Maatschappelijke Impact aan de Universiteit Leiden /LUMC. Tevens is zij voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid & Samenleving. In haar onlangs verschenen boek Ministerie van Verbeelding beschrijft zij de lastige route van politieke idealen naar alledaagse praktijk.
Suzanne Kröger is GroenLinks Tweede Kamerlid en heeft een groen hart. Daarmee is ze volhardend in de Tweede Kamer en betrokken bij mensen en organisaties met wie ze samen strijdt voor een duurzamer Nederland. Na 31 maart 2021 verlaat ze de Tweede Kamer. 
Jacco Vonhof is voorzitter van MKB-Nederland en presenteerde samen met VNO-NCW namens de werkgevers een agenda voor Nederland in 2030, waarin brede welvaart en een duurzame leefomgeving hand in hand gaan.

Hoe ziet onze samenleving er straks uit na corona? Krijgen we de roaring twenties? Is er genoeg aandacht voor mogelijk blijvende (geestelijk en sociale) gezondheidsschade? Gaan we duurzaam leven, of juist verder met investeren in vliegvelden en snelwegen? Wat zegt de verkiezingsuitslag hierover: willen mensen vasthouden aan wat ze hebben, of vinden we het echt tijd voor verandering?

Dat zijn de vragen in dit Politiek Spreekuur van 31 maart 2021, een coproductie van Nieuwspoort en ProDemos, rechtstreeks te volgen en later terug te kijken via deze livestreamlink

Deze pagina delen:

Verwante pagina's