Politiek GPA café: Miljarden voor de eiwittransitie

29 januari 2018 18:30 — 21:30
GPA
Datum: 29 januari 2018 18:30 — 21:30

Miljarden voor de Eiwittransitie?

Vorige week bereikte u het bericht dat de Green Protein Alliance (GPA) denkt dat de eiwittransitie miljarden vergt om de komende decennia te realiseren. De alliantie doet een beroep op alle stakeholders om gedurende een langere periode fors te investeren en van de eiwittransitie een nationale ambitie te maken. Waarom is dit zo belangrijk? Waarom is er zo veel geld nodig? Waar moet dit aan worden besteed? En wat is de rol van bedrijven en overheden? Deze vragen staan centraal tijdens het Politiek GPA café op 29 januari. Vertegenwoordigers van politieke partijen, bedrijven en externe experts delen hun visie en gaan met de andere cafébezoekers in gesprek. 

Ook de afgelopen weken stond de eiwittransitie nadrukkelijk in de schijnwerpers. Bijvoorbeeld tijdens de begrotingsbehandelingen van EZK en LNV en als speerpunt in de Transitieagenda Biomassa & Voedsel. De waarde voor klimaat, mens en (circulaire) economie lijken evident. Ruud Koornstra betoogt zelfs: zonder eiwittransitie halen we 'Parijs' niet. De eerste Nederlandse Energie Commissaris bouwt tijdens het café een brug tussen de klimaatdoelstellingen en het belang van plantaardig voedsel. Hoogleraar Derk Loorbach geeft een inleiding over de waarde van de eiwittransitie voor de circulaire economie. Professor Voedsel, Volksgezondheid en Duurzaamheid Pieter van 't Veer doet dat over de gezondheidswinst en complexiteit van de onderliggende gedragsverandering.

Graag nodigt de Green Protein Alliance u uit om deel te nemen aan dit GPA café en met de experts en partij vertegenwoordigers in gesprek te gaan. Maak uw deelname kenbaar door u aan te melden via deze link.

Deze pagina delen: