Nieuwspoort LIVE: Parlementaire fotografie

3 december 2018 20:00 — 21:30
fvdb blok 19
Datum: 3 december 2018 20:00 — 21:30 Debat Lezing Ticket

Snap! Op het Binnenhof is niemand veilig voor de camera's van parlementair fotografen. Ministers die aftreden, een vallend kabinet: grote politieke gebeurtenissen staan in ons geheugen gegrift door iconische foto's. 

In samenwerking met Picture This

Hoe maken parlementair fotografen deze beelden? En welke verhalen gaan erachter schuil? Op deze avond kijken we door de lens van de fotograaf naar de politiek. Bert Verhoeff legde tientallen jaren het leven op het Binnenhof vast en geeft een mini-college over zijn vak. Hoe ging hij te werk toen niemand nog van beeldregie had gehoord? 

Bart Maat en Freek van den Berg vertellen over hun mooiste beelden van de afgelopen maanden. En wat zijn de gevolgen voor hun vak nu politici hun gewenste beeld via Instagram creëren? Zij gaan in gesprek over de uitdagingen in hun werk. 

Bert Verhoeff is al sinds de jaren '70 op het Binnenhof te vinden. Hij fotografeerde als freelancer voor verschillende media en was vanaf eind jaren tachtig vast verbonden aan de Volkskrant. Hij won in 1984 de Zilveren Camera.

Bart Maat is parlementair fotograaf voor o.a. persbureau ANP. Hij won in 2016 de eerste prijs in de categorie 'Politiek' van de Zilveren Camera EN de Prinsjesfotoprijs.

Freek van den Berg is parlementair fotograaf voor de Volkskrant. Hij was drie maal genomineerd voor de Zilveren Camera.

Moderator: Vincent Rietbergen, presentator van Haagsch College en voormalig politiek-journalist bij de NOS.

Praktische informatie
Inloop met koffie en thee: 19:30 uur
Avond: 20:00 - 21:30 uur (geen pauze)
Kosten: €12,50
Voor Poorters is er een korting van 3 euro

Vooraf dineren? Nieuwspoort biedt alle bezoekers van dit evenement voor 10 euro de Chef's Special van die avond aan! Vanaf 18:00 uur bent u dan al welkom in ons restaurant.

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen:

Verwante pagina's