Haagsch College - Onze Man in Teheran: De Try-Out

14 maart 2020
61096636 2723976244297653 8630498157224001536 o2
Datum: 14 maart 2020 Lezing Ticket

Deze avond werd vanwege aangescherpte maatregelen vanwege het coronavirus geannuleerd. 

Aan de vooravond van zijn theatertour Onze Man In Teheran oefent Thomas Erdbrink 2 x zijn college in Nieuwspoort.

Van geen land ter wereld bestaan zulke uiteenlopende beelden als van Iran. Het is het land van strenge islamitische moraalpolitie EN van al die plastisch chirurgen. Het is het land van geestelijken die de touwtjes in handen hebben, maar ook van de vele jonge hippe vrouwelijke studenten. Het is het land dat door Trump als grootste sponsor van terrorisme in de wereld wordt genoemd en tegelijkertijd, net als het Westen, vecht tegen IS.

Maar wat is het ECHTE Iran? En hoe ontwikkelt het land zich verder? In een persoonlijk theatercollege schetst correspondent Thomas Erdbrink zijn beeld van het huidige en toekomstige Iran. Aan de hand van foto’s en beelden laat hij zijn Teheran zien. Ook duidt hij de politieke situatie in het land en de relatie tussen het Westen en het Iraanse regime. Komen de Iraanse jongeren in opstand tegen de mullahs? En loopt de spanning tussen het Westen en Iran in dit Trump-tijdperk verder op?

Thomas Erdbrink is Iran-correspondent voor o.a. de NOS, Volkskrant, en The New York Times. Hij schreef het boek Onze man in Teheran (2016), ‘Gelukkig nog altijd onze man in Teheran’ en maakte voor de VPRO en PBS Frontline in Amerika de bekroonde gelijknamige Televisieseries.

Moderator: Thomas van Zijl, presentator bij het Haagsch College en BNR Nieuwsradio

Praktische Informatie
Inloop: 19:00 uur
Tijd: 19:30 -21:30 uur (incl. pauze)
Kosten tickets hieronder
Voor Poorters is er een speciale korting van 3 euro

De avond is volgeboekt en wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum.

Er zijn alleen losse dinertickets beschikbaar, deze zijn slechts geldig in combinatie met een reeds aangeschaft toegangsticket. 
De Chef’s Special van deze avond is, 
Perzisch trots: Kipdijsateh op een tapijtje van cous-cous - groentenratatouille en sojasaus, voor maar €11,50! (Vegetarisch kan natuurlijk ook). Vanaf 17:30 uur bent u dan al welkom in ons restaurant.

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen: