Nieuwspoort LIVE: Koopt China Europa op?

27 september 2018 20:00 — 21:30
Rutte China
Datum: 27 september 2018 20:00 — 21:30 Debat Lezing Ticket

China is op koopjesjacht in Europa. De Griekse haven van Piraeus en de Duitse robotmaker Kuka kwamen al in Chinese handen. Zit er achter dit beleid een strategische agenda en zo ja, welke is dat dan?

De interesse van de Chinese overheid en private ondernemingen gaat in Nederland vooral uit naar innovatieve bedrijven. Vormen deze overnames een bedreiging voor onze economie of misschien zelfs voor onze veiligheid? En hoe kunnen wij strategische bedrijven beschermen tegen de Chinese koopwoede?

Professor Frank Pieke leidt het team dat hier onderzoek naar doet. Hij vertelt over de achtergronden, de impact en eventuele gevaren van deze China’s handelsstrategie. Met Esther de Lange praten we over de nieuwe aanpak van de EU. Brussel wil ingrijpen, maar hoe?

Frank Pieke is hoogleraar Modern China Studies aan de Universiteit Leiden. Vanaf 1 augustus 2018 is hij CEO van het in Berlijn gevestigde Mercator Institute for China Studies.

Esther de Lange is lid van het Europees Parlement voor het CDA.

Praktische informatie
Inloop met koffie en thee: 19:30 uur
Avond: 20:00 - 21:30 uur (geen pauze)
Kosten: €12,50
Voor Poorters is er een korting van 3 euro

Vooraf dineren? Nieuwspoort biedt alle bezoekers van dit evenement voor 10 euro de Chef's Special van die avond aan! Vanaf 17:30 uur bent u dan al welkom in ons restaurant.

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen:

Verwante pagina's