Nieuwspoortrapporteur Carin Gaemers

7 december 2017 17:00 — 18:30
EddySeesing CMYK los2
Datum: 7 december 2017 17:00 — 18:30 Ticket

Het is ons een eer en genoegen u uit te nodigen voor de presentatie van Zorgneurose, een analyse in boekvorm over de manier waarop politiek, journalistiek en zorginstanties omgaan met de problematiek van de ouderenzorg intra muros.

Elk jaar vraagt Nieuwspoort iemand van buiten de Haagse kaasstolp te rapporteren over zijn of haar bevindingen van het Binnenhof. Met het rapporteurschap wil Nieuwspoort een bijdrage leveren aan het debat over de verhouding journalistiek, politiek en lobby, ofwel het politiek publicitaire complex. Voorheen was het rapporteurschap onderdeel van de Kees Lunshoflezing, voor het eerst zijn beide evenementen losgekoppeld.

Dit jaar is het manifest Scherp op ouderenzorg reden om historica Carin Gaemers te vragen als Nieuwspoortrapporteur. Onder meer Joris Luijendijk en het Nationaal Toneel gingen haar voor.

Gaemers zwierf door de gangen van het Binnenhof, sprak met politici, journalisten, lobbyisten en vertegenwoordigers van zorginstituties. Haar bevindingen legde zij vast in Zorgneurose.

Programma
16.30 uur Ontvangst 
17.00 uur Woord van welkom
17.05 uur Inleiding door gespreksleider Eva Kuit
17.10 uur Toelichting op Zorgneurose door Carin Gaemers
17.20 uur Paneldiscussie met journalist Hugo Borst, voormalig Kamerlid en journalist Myrthe Hilkens en hoofdredacteur van het AD Hans Nijenhuis
18.00 uur Slotwoord

De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel.

Wij hopen u op 7 december 2017 te mogen begroeten.

Voor toegang kunt u hieronder gratis een ticket boeken. Om alles goed af te ronden, klikt u aan het einde op 'ga terug'!

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen: