Nieuwspoort LIVE: Noord-Korea en de VS

2 juli 2018 20:00 — 21:30
Datum: 2 juli 2018 20:00 — 21:30 Debat Lezing Ticket

Donald Trump en Kim Jong-un stormden begin dit jaar nog af op een nucleaire oorlog. Dinsdag 12 juni schudden zij elkaar echter de hand in Singapore en ondertekenden ze een historisch akkoord. 

Remco Breuker, hoogleraar en schrijver van het boek 'De BV Noord-Korea', vertelt wat er allemaal speelt achter de schermen. Waarom zocht Kim Jong-un opeens toenadering? En wat vindt Zuid-Korea hiervan?

Daarna schakelen we kort met Amerika-correspondent Jan Postma live vanuit de VS.

En vervolgens nemen we in een panelgesprek met Han ten Broeke, VVD-Kamerlid, en Breuker de relatie tussen de VS en Noord-Korea verder onder de loep.

Is Kim Trump te slim af? Kan de dealmaker-in-chief echt vrede sluiten? Of is een kernoorlog dichterbij dan ooit nu de gesprekken dreigen te mislukken?

Remco Breuker is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden en schrijver van het boek 'De BV Noord-Korea', dat eind juni verschijnt.

Han ten Broeke is buitenlandwoordvoerder van de VVD in de Tweede Kamer.

Jan Postma is correspondent in Amerika voor BNR Nieuwsradio.

Praktische informatie
Inloop met koffie en thee: 19:30 uur
Avond: 20:00 - 21:30 uur (geen pauze)
Kosten: €12,50
Voor Poorters is er een korting van 3 euro

Vooraf dineren? Nieuwspoort biedt alle bezoekers van dit evenement voor 10 euro de Chef's Special van die avond aan! Vanaf 17:30 uur bent u dan al welkom in ons restaurant.

 

LET OP: Dit evenement is bijna uitverkocht!

Tickets reserveren

Het evenement is uitverkocht. U kunt zich hieronder inschrijven om op de hoogte te worden gehouden wanneer er plaatsen vrijkomen.

Wachtlijst

Deze pagina delen:

Verwante pagina's