Nieuws maken met de Smartphone

10 maart 2020 19:00 — 21:00
nieuws maken smartphone2
Datum: 10 maart 2020 19:00 — 21:00 Ticket

-VOLGEBOEKT- Leer met je smartphone zelf een eigen nieuwsbericht maken. Schrijf je in voor de crash course - Nieuws maken met de Smartphone. Met name interessant voor politici, woordvoerders en persvoorlichters die snel en direct nieuws willen publiceren op sociale media, maar daar eigenlijk niet de tijd voor hebben.

Deelnemers krijgen de basistips om professionele opnamen te maken en leren via een vaste opbouw het verhaal neer te zetten. Voor het filmen maken we gebruik van de gratis apps Quick (Android) en Apple Clips (iOS). Daarmee maak je snel en eenvoudig opnames én ondertiteling. Aan het einde van de avond bekijken we gezamenlijk de gemaakte video’s en voorzien die van feedback.

Ook vertellen we hoe jouw eigen gefilmde beelden het ‘nieuws’ kunnen halen. Deelnemers zullen zeer verrast zijn over wat ze in die korte tijd hebben geleerd. Kortom, schrijf nu in en ontdek hoe eenvoudig je met een korte video een verhaal vertelt en ook direct kunt publiceren op LinkedIn, Instagram, Facebook en/of Twitter.

Trainers
Rick Hunink
is mede-oprichter van Videonieuwsbericht. Na zijn studie journalistiek heeft hij reportages en televisieprogramma’s gemaakt voor verschillende NGO’s en is daarna gaan werken als zelfstandig regisseur en cameraman. Hij is gastdocent online video op verschillende hogescholen en spreekt op nationale en internationale congressen over videojournalistiek met een sterke focus op het filmen met de smartphone.

Angelique van Trirum is senior redacteur bij videonieuwsbericht. Ze heeft 23 jaar bij het RTL nieuws gewerkt waarvan 18 jaar als eindredacteur. Bij Videonieuwsbericht maakt ze montages, ontwikkelt formats voor en geeft inspiratiesessies en workshops.  Ze geeft dagelijks advies over het inzetten van video en weet als geen ander hoe je met nieuws moet omgaan. Ze wordt gedreven door de vraag hoe je met je verhaal je kijker kunt raken.

Praktische informatie:
Inloop: vanaf 18:30 uur
Aanvang: om 19:00 uur
Einde: om 21:00 uur
Borrel: tot en met 21:30 uur

Hieronder kunt u uw entreeticket aanschaffen. Er is beperkt toegang voor 25 personen. (Poorters kunnen de kosten op maandrekening laten zetten).
Vooraf ook dineren? Koop direct uw combiticket voor de Chef’s Special van die avond (Maiskipfilet suprême – groene groenten – basmati rijst - bieslooksaus) voor maar €11,50! (Vegetarisch ook mogelijk). Vanaf 17:30 uur bent u dan al welkom in ons restaurant. 

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen: