Jong Nieuwspoort 2013
Young Professionals 2013
Debat

Young professionaldebat 2013

Datum: 2 september 2013 19:00 — 23:00 Debat

Afgelopen maandag, 2 september was het weer tijd voor het Young Professionaldebat, georganiseerd door Young The Hague, Piazza/JongRijk, Jong Nieuwspoort en Jong BVPA.

Dit jaar in de sfeervolle vergaderzaal van de Eerste Kamer en onder leiding van Daniël Schut en Wouter van Noort kruisten drie moedige Kamerleden van de ‘overkant’, te weten Henk Nijboer (PvdA), Kees Verhoeven (D66) en Mark Verheijen (VVD) hun mondelinge degens met elkaar en met het publiek.

Drie belangrijke thema’s voor young professionals kwamen aan bod. Allereerst ging het over de woningmarkt. Geluiden uit de zaal waren dat het middensegment van de huurmarkt ontbreekt en dat vanwege tijdelijke contracten geen hypotheken worden verstrekt. D66 trok zich vooral het eerste signaal aan. Het volgende thema, pensioenen, maakte duidelijk dat niet veel jongeren op de hoogte zijn van de details van hun oudedagsvoorziening. Volgens experts en de aanwezige politici is dit toch wel belangrijk. Ondanks dat de Kamerleden het systeem niet willen veranderen moeten we toch rekening houden met een minder gegarandeerd pensioen. Bij het laatste onderwerp van de avond kwam een nog levendiger discussie op gang. Het ging namelijk over de kwestie of een ongezonde levensstijl ook een hogere zorgpremie zou moeten betekenen. Volgens Mark Verheijen is het grijze gebied van wat gezond is en wat niet, erg groot. Hij pleitte zelfs voor een verbod op traplopen! Het debat liep na zo’n anderhalf uur op z’n einde. Iedereen toog richting de (wellicht niet zo gezonde) borrel. Voor de drie Kamerleden en voor de twee debatleiders stond er een gezond bedankje klaar, namelijk een hippe krat vol met fruit.

Download hier een PDF-bestand met verscheidene impressie foto's.

Young Professional-debat groot succes!
In het kader van de verkiezingen heeft Jong Nieuwspoort samen met Young The Hague een succesvol Young Professional-debat georganiseerd in de Oude Zaal van de Tweede Kamer. Meer dan 160 mensen waren aanwezig.

Deze pagina delen: