Sinterklaas wil van de suiker af

5 december 2018 13:30
Sintzondersuiker
Datum: 5 december 2018 13:30 Persconferentie

Het is Sinterklaas een doorn in het oog dat Nederlanders veel te veel suiker eten. In zijn naam worden chocoladeletters weggegeven die voor meer dan de helft zijn gevuld met kristalsuiker. Dat is ongezond en niet duurzaam. Daarom heeft hij Ontwikkelpiet opdracht gegeven een chocolade te ontwikkelen met veel minder suiker die toch lekker is.


Nadat de eerste concepten op tafel lagen en het testpanel vol lof was over de smaak heeft hij de vermaarde chocolatier Hans Hulshof gevraagd de nieuwe chocolade te perfectioneren. Het resultaat is een chocolade die 80% minder suiker bevat en door de meeste mensen lekkerder wordt gevonden dan de gewone chocolade tjokvol suiker.

De Sint wil nu dat bij zijn volgende verjaardag in 2019 alleen maar chocoladeletters worden gegeven met veel minder suiker.
Daarom heeft hij woensdag 5 december (zijn verjaardag) Perscentrum Nieuwspoort afgehuurd om de nieuwe chocolade te laten proeven aan bewindslieden, kamerleden, ambtenaren,  journalisten en al dan niet toevallige voorbijgangers. 

Voor minister De Jonge heeft ontwikkelpiet een chocoladeletter ontwikkeld met 20% eiwit en bijna geen suiker.
De minister kan echter alle variaties proeven en kiezen welke letter hem het meest bevalt.

Zoetwaren zonder glucose met alleen zeer langzame koolhydraten is de manier om obesitas en ander welvaartsziekten een halt toe te roepen.

Daarom zijn andere pieten ook al aan de slag gegaan met het nieuwe concept. Er kan al geproefd worden van de 2e batch kokosmakronen zonder suiker. Van de 1e proef speculaas zonder suiker kon de Sint slechts enkele exemplaren redden.
Een Turkse piet gaat proberen baklava zonder suiker te maken.

Of dat lukt weten we woensdag pas. 

De Sint is te bereiken via sinterklaaswilvandesuikeraf@gmail.com

Hij heeft grootse plannen voor de toekomst.

Hij komt zelfs overigens niet mee omdat hij elders in het land moet zijn, maar wordt vertegenwoordigd door enkele pieten.

Deze pagina delen: