Democratie in Debat - Nederland en de EU: tijd om kleur te bekennen?

7 maart 2018 17:15 — 18:30
huis van europa
Datum: 7 maart 2018 17:15 — 18:30 Debat

Welke positie heeft Nederland in Europa? Gaandeweg raakt Nederland geïsoleerd binnen de Europese Unie. In de steek gelaten door Groot-Brittannië, klemgereden door Frankrijk en Duitsland, op afstand van Scandinavië en zonder echte vrienden in Oost-Europa, is het land op zichzelf teruggeworpen. Premier Mark Rutte zit dringend om goede raad verlegen.

Politieke ontwikkelingen zoals de brexit hebben een heroriëntatie op het Europese project teweeggebracht. Wat is de EU en welke koers moet zij gaan varen? Dat de lidstaten verschillende belangen en prioriteiten hebben, plaatst het kabinet voor enkele lastige dilemma's. Hoe kan Nederland hier het beste mee omgaan? En hoe kan Nederland profiteren van de nieuwe Europese verhoudingen? Is het tijd voor Nederland om kleur te bekennen?

Bernard Steunenberg, hoogleraar bestuurskunde aan de Universiteit Leiden, Anne Mulder, Tweede Kamerlid (VVD), Bram van Ojik, Tweede Kamerlid (GroenLinks) en journalist Bert van Slooten(NOS Bureau Europa) zullen deelnemen aan het panel. Het debat staat onder leiding van Kees Boonman.

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en het Filmhuis Den Haag.

Praktische informatie
Datum: woensdag 7 maart 2018 van 17.15 tot ca. 18.30 uur
Tickets: dit event is gratis voor iedereen toegankelijk. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier
Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl.

Wilt u na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan via het aanmeldformulier.

Deze pagina delen:

Verwante pagina's