Nationale conferentie Model European Parliament

25 september 2020 14:00 — 17:30
MEP sept 2020
Datum: 25 september 2020 14:00 — 17:30

De nationale conferentie van het Model European Parliament (MEP) sluit op vrijdag 25 september vanuit Nieuwspoort met een plenaire vergadering. De conferentie wordt van 20 september tot en met 25 september gehouden. 

Programma 25 september:

  • voorbereiding plenaire vergadering (verdelen voor- en tegen speeches)
  • plenaire vergadering vanuit hoofdpodium in perscentrum Nieuwspoort
    Voorzitters: Daniek Overgaauw en Coen Wassink, MEP-alumni
  • opening vergadering door Mw. Arib, voorzitter Tweede Kamer (nog te bevestigen)
  • behandeling en stemming op resoluties
  • formele sluiting conferentie

Via deze link kunt u op vrijdag 25 september 2020 vanaf 15.00 uur via livestream de plenaire vergadering volgen. 

Op woensdag 23 september was de officiële opening van het Model European Parliament vanuit hoofdpodium Nieuwspoort met Voorzitters: Daniek Overgaauw en Bas van Zandbergen, MEP-alumni.
Sprekers: Prof.dr. J.A. Bruijn, voorzitter Eerste Kamer der Staten-Generaal. De heer Norman Schulz, adviseur Europese Zaken ambassade van Duitsland (voorzitterschap van de Raad van de EU). Ook waren er vertegenwoordigers van de commissies bijeen en van het persteam.

De livestream van 23 september 2020 kunt u via deze link terugkijken. 

---------

Het Model European Parliament (MEP) is een simulatie van het Europees Parlement voor Europese scholieren. Daarmee biedt het MEP jongeren uit de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs de mogelijkheid ervaring op te doen met het bedenken van oplossingen voor grensoverschrijdende problemen binnen de Europese Unie. In de rol van 'Europarlementariërs' maken de jongeren kennis met het complexe proces van Europese besluitvorming en krijgen ze inzicht in het belang van de samenwerking tussen de verschillende EU-lidstaten.

De nationale conferentie is het sluitstuk van het Model European Parliament Nederland. Tijdens dit evenement ervaren ruim 150 leerlingen uit de bovenbouw havo/vwo vijf dagen lang hoe het is om Europarlementariër te zijn. Tijdens commissievergaderingen en Algemene Vergaderingen gaan de jonge 'Europarlementariërs' gezamenlijk op zoek naar oplossingen voor actuele, grensoverschrijdende problemen binnen Europa.

Deze pagina delen: