Webinar Mobiliteit in transitie

25 juni 2020 10:00 — 11:30
logo mobiliteit in transitie 25 juni 2020
Datum: 25 juni 2020 10:00 — 11:30 Debat

Webinar Mobiliteit in Transitie; het Deltaplan een jaar later en de impact van corona. Op donderdag 25 juni a.s. presenteert de Mobiliteitsalliantie in een interactief programma het onderzoeksrapport van Roland Berger en een update van het Deltaplan in een één uur durend online programma. 

Vanuit de studio in Nieuwspoort Den Haag wordt de toekomst van de mobiliteit besproken in zowel concrete stappen om uit de coronacrisis te komen, als ook de keuzes die een volgend Kabinet zou moeten maken. Met vertegenwoordigers van de Mobiliteitsalliantie, met studiogasten en, met nog een klein voorbehoud, met de minister van Infrastructuur en Waterstaat, mevrouw Cora van Nieuwenhuizen.

Natuurlijk kijkt men vooruit naar de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 en geeft de Mobiliteitsalliantie ook aan welke prioriteiten de 25 grootste Nederlandse mobiliteitspartijen voor een komende regering zien en waar de mobiliteitsbranche zich voor hard maakt.

De coronacrisis heeft ons land bij verrassing gegrepen. Het virus en de gevolgen daarvan zullen ons allemaal nog lang in zijn greep houden. Een van de vitale onderdelen van onze samenleving die hard getroffen is, is de mobiliteit. Niet alleen is de mobiliteit hard getroffen, ook is duidelijk geworden hoe cruciaal mobiliteit is om de economie en het maatschappelijke leven weer in beweging te krijgen.

De Mobiliteitsalliantie heeft aan het consultancybureau Roland Berger gevraagd om de effecten van corona op de mobiliteit op de korte en middellange termijn in beeld te brengen; op wat voor manier heeft de coronacrisis mobiliteit in Nederland beïnvloed? Met de uitkomsten van dit onderzoek is ook gekeken naar het Deltaplan dat een jaar geleden werd gepresenteerd. De mobiliteitsalliantie wil vaststellen waar zaken nu compleet anders liggen en wat niet wezenlijk anders is geworden.

Een programma vol actuele gezichtspunten en meningen van politiek en samenleving over mobiliteit.

U bent van harte welkom om op donderdagochtend 25 juni online via deze link deel te nemen! 

 

Deze pagina delen: