Midden-Oosten verkiezingsdebat

9 maart 2021 18:30 — 20:30
Midden oosten debat cidi nieuw2
Datum: 9 maart 2021 18:30 — 20:30 Debat

Na vier jaar mag Nederland weer naar de stembus, middenin een medische, economische en politieke crisis. Zal er een electorale aardverschuiving plaatsvinden? Tijdens de afgelopen regeerperiode zijn niet alleen in Nederland, maar zeker in het Midden-Oosten de verhoudingen helemaal omgegooid. Welke invloed hebben de Tweede Kamerverkiezingen vervolgens op het buitenlandbeleid in Nederland?

Dat nodigt uit tot debat. Traditiegetrouw organiseert CIDI in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen een groot debat met woordvoerders van alle grote politieke partijen. Dit jaar zal het debat plaatsvinden in perscentrum Nieuwspoort en online worden uitgezonden. Tijdens het debat kunnen de kijkers vragen stellen, meestemmen met de debatstellingen en meedoen aan een kijkersverkiezing. 

Het debat zal geleid worden door Aylin Bilic. Zij is publicist en schrijft een column bij het NRC. Zes partijen nemen deel aan het debat: VVD, CDA, D66, GroenLinks, PVV en PvdA. De deelnemers aan het debat zijn:

  • Dilan Yeşilgöz-Zegerius, VVD (#5)
  • Martijn van Helvert, CDA (#25)
  • Sjoerd Sjoerdsma, D66 (#5)
  • Tom van der Lee, GroenLinks (#3)
  • Raymond de Roon, PVV (#17)
  • Kavish Bisseswar, PvdA (#14)

Kijk en doe mee met het debat op 9 maart om 18:30 uur via deze link. Via deze link kunt u vragen stellen aan de debaters en meestemmen met de stellingen! Van tevoren aanmelden is niet nodig.

Deze pagina delen: