Masterclass Europese Samenwerking

29 augustus 2017 16:00 — 17:30
vlag eu
maak Brusselse afspraken met Den Haag
Datum: 29 augustus 2017 16:00 — 17:30 Lezing

Maak Brusselse regels samen met Den Haag.
Den Haag en Brussel: het is niet altijd een gelukkig huwelijk. Europese regelgeving overvalt de Tweede Kamer nog wel eens. En andersom. Kan dat niet anders?

In samenwerking met het Europees Parlement organiseerde Nieuwspoort daarom een masterclass voor Kamerleden, fractiemedewerkers en andere Kamerbewoners. Hoe kan de Tweede en Eerste Kamer effectief Brusselse regels vormgeven?

Hands-on en gericht op het dagelijkse praktijk informeerde deze masterclass deelnemers over de mogelijkheden Europese regels te beïnvloeden. Welke obstakels staan in de weg? En hoe kan beter samengewerkt worden met het Europees Parlement? Of moet de Kamer zich enkel richten op het stemgedrag van de ministers in Brussel?

Concrete casussen staan tijdens de masterclass centraal. Wat ging goed en waar bleven kansen liggen? Met lessen waar elke Kamerbewoner iets aan heeft kan in het vervolg beter worden geanticipeerd op Brusselse regels.

Hoogleraar Europees recht Jaap de Zwaan legt in een mini-college uit hoe de Tweede Kamer Europese regels kan beïnvloeden. Met Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen en Tweede Kamerlid Kees Verhoeven praten we hoe de parlementen samen kunnen optrekken.

Praktische informatie: 

Datum: Dinsdag 29 augustus
Inloop: 15.45 uur  
Avond: 16:00 - 17:30 uur
Kosten: geen

 

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen:

Verwante pagina's