Het Land van Aankomst - College Paul Scheffer

28 januari 2019 19:30 — 21:30
app landvanaankomst f6e1126c haagsch vluchtelingen college paul scheffer 4
Datum: 28 januari 2019 19:30 — 21:30 Lezing Ticket

Hoe migratie Nederland verdeelt en verandert.

In zijn essay ‘Het multiculturele drama’ liet Paul Scheffer zien hoe er in ons land langs elkaar heen wordt geleefd. Het zorgde toen voor een grote nationale discussie.

Nu, 20 jaar later, domineren identiteits- en migratievraagstukken nog steeds -en misschien wel meer dan ooit- het maatschappelijk debat. Hoe moeten we omgaan met ons slavernij verleden? En waar staat de populariteit van Thierry Baudet voor?

Paul Scheffer trekt met dit college door het land om aan de hand van de recente geschiedenis in Nederland, Europa en Amerika te laten zien hoe migratie onze wereld veranderd. Met prachtige filmfragmenten trekt hij parallellen tussen het verleden en de uitdagingen van deze tijd. Ook laat hij zijn publiek vragen stellen over de meest actuele controverses.

Met dit college doet Paul Scheffer een hartstochtelijke poging om bezoekers de huidige impasse rond migratie en identiteit beter te laten begrijpen en te overwinnen.

Paul Scheffer is publicist en hoogleraar Europese Studies. Hij schreef onder andere het essay ‘Het multiculturele drama’ en het boek ‘Het land van aankomst’. Momenteel schrijft hij een wekelijkse column in NRC Handelsblad.

Praktische informatie
Inloop: 19:00 uur
Avond: 19:30 - 21:30 uur (incl. koffie & thee in de pauze)
Kosten: €17,50
Voor Poorters is er een korting van 3 euro

Vooraf dineren? Nieuwspoort biedt alle bezoekers van dit evenement voor €11,50 euro de Chef's Special van die avond aan! Vanaf 18:00 uur bent u dan al welkom in ons restaurant.

 

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen:

Verwante pagina's