Lancering Bundel 18: Lijdelijk toezien?

16 juni 2021 16:30 — 18:00
lancering montesque
bron: Arend van Dam
Datum: 16 juni 2021 16:30 — 18:00

Welke doelstellingen dient onafhankelijk publiek toezicht en hoe is dit georganiseerd in Nederland? Hoe onafhankelijk is dit toezicht, of hoe onafhankelijk zou dit moeten zijn? En voldoet publiek toezicht nog steeds aan de politiek-bestuurlijke realiteit van nu?

Deze vragen staan centraal in de nieuwste bundel van het Montesquieu Instituut. De bundel gaat in op verschillende soorten toezichthouders met de bijbehorende bevoegdheden en bevat beschouwingen op onafhankelijk publiek toezicht van zowel (rijks)inspecties als markttoezichthouders.

Meerdere auteurs lichten elk verschillende aspecten van onafhankelijk toezicht toe. Het gaat daarbij over de Europese dimensie van de nationale onafhankelijke toezichthouders en de parlementaire controle van toezichthouders, tot de relatie tussen toezichthouders en de sector van toezicht.

'Lijdelijk toezien? Onafhankelijk toezicht in de democratische rechtsstaat' wordt op woensdag 16 juni aangeboden aan de voorzitter van de Inspectieraad Jan van den Bos. Aansluitend gaan hoogleraren Caelesta Braun en Paul Frissen, twee auteurs van de bundel, in op hun bijdrage onder leiding van moderator Jan Schinkelshoek. Daarna wordt het woord gegeven aan inspecteur-generaal van het Staatstoezicht op de Mijnen, Theodor Kockelkoren, en aan inspecteur-generaal van de Inspectie Justitie en Veiligheid, Henk Korvinus.

Aanmelden:
De lancering van de bundel wordt vanuit Nieuwspoort via een livestream uitgezonden. Uw aanmelding dient als registratie en biedt ons de mogelijkheid om u op de hoogte te houden van ontwikkelingen in de aanloop naar het evenement. Op de dag van het debat sturen wij de link naar de livestream van het debat naar uw e-mailadres. Hier vindt u het Aanmeldformulier.

Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Liesbeth Weijs, Montesquieu Instituut l.weijs@montesquieu-instituut.nl of 070-3630105. 

Deze pagina delen: