kees lunshoflezing header
23 november 2016
Voor genodigden en Poorters van Nieuwspoort

Kees Lunshoflezing

Datum: 23 november 2016 16:30 — 19:00 Lezing

Kees Lunshoflezing 2016: Hans Anker – Boze kiezers; bron van instabiliteit? Voor genodigden en Poorters van Nieuwspoort.

Voor de negende achtereenvolgende keer organiseert Internationaal Perscentrum Nieuwspoort deze lezing als eerbetuiging aan de in 2007 overleden voorzitter, Kees Lunshof. De lezing staat deze keer in het teken van de verkiezingen in de Verenigde Staten en binnenkort in Nederland, de Bondsrepubliek en Frankrijk.

Hans Anker, doorgewinterd adviseur op het terrein van strategische politieke communicatie is bereid gevonden de lezing te houden met als titel: ‘Boze kiezers, bron van instabiliteit?’.

Op de dag van de Kees Lunshoflezing is de uitslag van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten bekend. Anker zal in zijn lezing ingaan op de campagne van Donald Trump en Hillary Clinton. Bovendien beschouwt hij de politieke situatie in een aantal grote westerse democratieën, waaronder Nederland, en de consequenties voor de in die landen te houden campagnes.

Na de Lunshoflezing zullen de door Anker gepresenteerde bevindingen worden becommentarieerd door onderstaande panelleden en worden bediscussieerd met de zaal, onder de vertrouwde leiding van Max van Weezel.

De uitnodiging is voor genodigden en Poorters. Aanmelden is een vereiste.
De bevestiging van aanmelden voorziet u van toegang.

Programma

  • 16.30 Ontvangst
  • 17.00 Woord van welkom door Wilco Boom, voorzitter RvT Nieuwspoort
  • 17.10 Lezing door Hans Anker, adviseur strategische politieke communicatie
  • 17.45  Paneldiscussie met:

Kees Verhoeven, Tweede Kamerlid voor D66 en was campagneleider voor die partij bij diverse verkiezingen.

Simone van Geest, politiek assistent van minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, was betrokken bij de verkiezingscampagnes van de PvdA.

Prof. dr. Rens Vliegenthart, hoogleraar Communicatiewetenschap aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam, doet onderzoek naar de relatie tussen media, burgers en politiek en schreef het boek ‘U kletst uit uw nek’.

  • 18.00 Interactie & reflectie, onder leiding van Max van Weezel
  • 18.30 Informele voortzetting met borrel
  • 19.00 Einde

Uw gastheren 

Hans Anker internationaal adviseur strategische politieke communicatie.

Wilco Boom voorzitter van Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, begon als politiek verslaggever in 1994 voor het Algemeen Dagblad en is vanaf 2003 politiek verslaggever voor de NOS Radio.

Max van Weezel politicoloog en journalist, op dit moment onder andere politiek journalist bij Vrij Nederland en presentator van ‘Argos’ en ‘Met het oog op morgen’ op Radio 1.

Deze pagina delen:

Aanmelden