Kees Lunshoflezing 2020 door Thom de Graaf

18 november 2020 17:00 — 18:30
Thom de Graaf
Datum: 18 november 2020 17:00 — 18:30 Lezing

Op 18 november 2020 wordt de Kees Lunshoflezing gehouden door Mr. Thom de Graaf, vice-president van de Raad van State, met de titel: ‘Evenwicht en tegenwicht. Adviseurs en controleurs in de democratische rechtsstaat’.

Tijdens deze dertiende lezing, opgedragen aan de te vroeg overleden voorzitter van Nieuwspoort, Kees Lunshof, politiek commentator en adjunct-hoofdredacteur van De Telegraaf, is de centrale vraag:
wat hebben de Raad van State en de journalistiek gemeen? Op het eerste gezicht misschien weinig. Maar de Raad van State als adviseur en de journalistiek als controleur spelen elk hun rol in onze democratische rechtsstaat. Beide bekleden ze op hun eigen terrein de rol van waakhond. Tijdens deze lezing moet duidelijk worden hoe die rol van de Raad van State er precies uitziet en op welke wijze deze zich verhoudt tot de rol van de journalistiek.

Thom de Graaf, voormalig fractievoorzitter D66 in de Tweede Kamer, oud-minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties en voormalig fractievoorzitter in de Eerste Kamer is sinds 1 november 2018 vice-president van de Raad van State.

Een panel zal met De Graaf discussiëren in een meet-the-press-setting en hem nader aan de tand voelen over zijn lezing. 

Praktische informatie:
16:30 uur ontvangst 
17:00 uur programma
Woord van welkom door Wilco Boom, voorzitter RvT Nieuwspoort
Kees Lunshoflezing door Thom de Graaf
17:45 uur Paneldiscussie    
18:15 uur zittende borrel

Vanwege covid-19 kunnen slechts een beperkt aantal personen in de zaal aanwezig zijn. Deze personen worden uitgenodigd.

De Kees Lunshoflezing kunt u dit jaar live vanuit huis ‘bijwonen’ via deze link op woensdag 18 november vanaf 17.00 uur.  

 

Deze pagina delen:

Verwante pagina's