Kees Lunshoflezing 2017

22 november 2017 17:00 — 18:30
Jozias van Aartsen fotograaf Harry Cock
Fotograaf: Harry Cock
Datum: 22 november 2017 17:00 — 18:30 Lezing

Op 22 november wordt de tiende Kees Lunshoflezing gehouden door Jozias van Aartsen. 

Tijdens deze Lunshoflezing staat de omgang tussen (politieke) pers en politiek centraal. Tijdens dit tweede lustrum van de lezingencyclus, opgedragen aan de te vroeg overleden voorzitter van Nieuwspoort Kees Lunshof, politiek commentator en adjunct-hoofdredacteur van De Telegraaf, concentreren we ons op een thema, dat voor Lunshof van doorslaggevend belang was: politici benader je uiterst kritisch, maar altijd met respect en fatsoen.

Emile Bode, oud-chef van de parlementaire redactie van De Telegraaf en directe collega van Lunshof zal tijdens deze bijeenkomst enige persoonlijke herinneringen aan Lunshof met ons delen.

Jozias van Aartsen, voormalig fractievoorzitter voor de VVD in de Tweede Kamer, oud-minister van landbouw en buitenlandse zaken, voormalig topambtenaar en burgemeester van Den Haag, zal tijdens de Kees Lunshoflezing het genoemde thema nader beschouwen. Van Aartsen was vanaf april dit jaar tot half november waarnemend Commissaris van de Koning in Drenthe en is momenteel benoemd tot waarnemend burgemeester van Amsterdam. 

Een panel van politieke journalisten zal met Van Aartsen discussiëren en hem nader aan de tand voelen over zijn inleiding, dit alles onder de vertrouwde en bezielende leiding van Max van Weezel.

Praktische informatie:
16:30 uur ontvangst 
17:00 uur programma
Woord van welkom door Wilco Boom, voorzitter RvT Nieuwspoort
Herinneringen aan Kees Lunshof door Emile Bode
Kees Lunshoflezing door Jozias van Aartsen
18:00 uur Paneldiscussie onder leiding van Max van Weezel
18.30 uur informele voortzetting met borrel

Voor toegang kunt u hieronder gratis een ticket boeken zodat u bij de Kees Lunshoflezing aanwezig kunt zijn. Graag op 'betalen' drukken, ook al is het gratis, om alles goed af te ronden! 

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen:

Verwante pagina's