Jong Nieuwspoort Politieke Nieuwsquiz editie 2019

11 december 2019 19:00 — 22:00
Datum: 11 december 2019 19:00 — 22:00

Het einde van het jaar is in zicht, en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe editie van de Jong Nieuwspoort Politieke Nieuwsquiz!

Op 11 december gaan we weer voor de ultieme test, waarbij de verschillende bloedgroepen strijden om de felbegeerde Politieke Nieuwsquiz Trofee (nu in handen van de griffiers van de Tweede Kamer) in de sfeervolle ambiance van Nieuwspoort, met quizmasters Joost de Vries (journalist bij de Volkskrant) en Marloes Lemsom (journalist bij Buitenhof). Want we willen natuurlijk allemaal weten wie nu écht het beste op de hoogte is van de politieke feiten van het afgelopen jaar.

Vanzelfsprekend hebben we weer een aantal rondes Feiten en fictie!
Ieder parlementair jaar volgen feiten, fictie, roddel en achterklap elkaar in snel tempo op. Akkoorden worden gesloten, politieke onrust neemt toe, en Rutte III staat, met het stikstofprobleem voor grote uitdagingen. Hoe houden we boeren bouwers en buitenlui te vriend…?

Daarnaast gaan we natuurlijk in op rondes om jullie kennis van nu te testen, de plaatjesronde, of wellicht vrije associatie. Jonge journalisten, lobbyisten, ambtenaren en politici zitten er vaak middenin. Maar wie kan zich het meeste herinneren? Wie heeft de beste kennis van de feiten, of juist van de achterklap? Welke 'bloedgroep' is het best op de hoogte? De politici die ideeën lanceren; de journalisten die over deze ideeën schrijven; de ambtenaren die de ideeën uitvoeren of toch de lobbyisten die alles in de gaten houden zoekende naar maximale invloed op het proces?

Schrijf je nu in en doe mee!

Goed om te weten
We vragen voor de quiz een kleine bijdrage van 5 euro per persoon in 1 x te voldoen per team bij aanschaf van je reservering van een teamticket. Bedenk een teamnaam! 

Dineren in Nieuwspoort:
Vóór 19:00 uur eten in Nieuwspoort, dat kan!
Reserveer voor de Jong Nieuwspoort Daghap wel even een tafel via receptie@nieuwspoort.nl (geef daarbij je keuze aan voor: vegetarisch, hamburger of saté). Kosten €15,- p.p. 

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen: