Het Grote Kleine Minimumlooncollege

14 - 31 mei 2020 11:00 — 12:00
Datum: 14 - 31 mei 2020 11:00 — 12:00

14 mei vanaf 11.00 uur: de online boekpresentatie van ‘Denkend aan 14 euro’ met 4 grote kleine colleges van Robin Fransman, Saskia Boumans, Wimar Bolhuis en Linda VermeulenPresentatie door Zeynep Kus en georganiseerd door de FNV.

Waarom is verhoging van het minimumloon goed voor ondernemers? Moeten we er trots op zijn dat we in Nederland ‘loonmatiging’ zo hoog in het vaandel hebben? Hoeveel mensen werken er op minimumloon en hoe komt het dat de lage lonen zo zijn achtergebleven? In 4 grote kleine colleges praten experts je bij over het minimumloon en de lagelonenindustrie in ons land. 

Het minimumloon is een hot issue. Het CPB brak onlangs met het adagium dat verhoging van het minimumloon negatieve gevolgen zou hebben voor de werkgelegenheid. Verbeteren van het minimumloon is een speerpunt van de Europese Commissie. In Nederland zijn steeds meer politici voor verhoging, vakbond FNV pleit voor 14 euro per uur. In de coronacrisis wordt scherper zichtbaar dan ooit waarom dit belangrijk is: de werkenden in de essentiële beroepen zijn vaak de lager betaalden.

In het boek ‘Denkend aan 14 euro’ geven de volgende personen hun visie op het minimumloon, de lage lonensectoren en de oorzaken van de groeiende loonkloof:
Monique Kremer, Nuna Zekić, Wouter Schakel, Brian Burgoon en Armen Hakhverdian, Wiemer Salverda, Coen Teulings, Thorsten Schulten en Torsten Müller, Linda Vermeulen, Mitchell Esajas, Karen van Brunshot, Marthe Riemeijer en Catelijne Akkermans, Paul de Beer, Robin Fransman en Wimar Bolhuis.
Met columns van Margrite Kalverboer, Mary Kay Henry, Miranda Ulens, Paulus Jansen en Luisa Moreno Ruiz.
Met portretten van Marjo Janssen, Michel Evertman, Sara Ouahbi en Silvana Feller.

De colleges van elk 10 minuten zijn vanaf nu via deze link te bezichtigen! Het boek is te koop bij de lokale boekhandel. Voor meer informatie kunt u terecht bij de FNV via saskia.boumans@fnv.nl of linda.vermeulen@fnv.nl.

 

Deze pagina delen: