Het Grote Geopolitieke College

21 oktober 2021 19:30 — 21:00
HOLSLAG 169np 2
Datum: 21 oktober 2021 19:30 — 21:00 Ticket

Jonathan Holslag over de wereldpolitiek na 1989.

Het jaar 1989 luidde een ongekende periode in vrijheid en welvaart in. Eindelijk werd de rest van de wereld ook onderdeel van de Westerse wereldorde. 30 jaar later zijn we een illusie armer. De democratie staat wereldwijd onder druk, de ongelijkheid groeit en het Westen staat in overlevingsstand.

Waar ging het mis? Hoe kan het dat het ideaal van globalisering en van internationale verbondenheid teloorging? Jonathan Holslag analyseert in Het Grote Geopolitieke College, naar aanleiding van zijn nieuwe boek Van Muur tot Muur, hoe het Westen de greep op haar eigen toekomst verloor. Aan de hand van krachtige voorbeelden ontleent hij de onderliggende factoren die buiten beeld blijven in de dagelijkse stroom van nieuws en ophef.

Holslag laat zien waarom machten als China en Rusland succesvol alternatieven ontwikkelden. Niet vanwege hun eigen kracht, maar vooral doordat het Westen faalde. Welke lessen moeten we trekken van misstappen in onze recente geschiedenis? En hoe kunnen we weer opnieuw de toekomst van de wereld vormgeven?

Jonathan Holslag is politicoloog aan de Vrije Universiteit Brussel, hij is gespecialiseerd in internationale politiek en schrijver van verschillende boeken waaronder zijn nieuwste boek: Van Muur tot Muur - de wereldpolitiek sinds 1989.

Het Grote Geopolitieke College wordt gepresenteerd door Thomas van Zijl, presentator van Haagsch College.

Voor het bijwonen van de opname van de livestream zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De zaaltickets boekt u onderaan deze pagina. 

Wilt u een ticket voor de livestream aanschaffen? Klik dan hier

Praktische informatie:
Avond: 21 oktober 2021
Tijden: 19.30 - 21.00 uur (geen pauze)
Inloop zaal vanaf 19.00 uur 
Tickets in de zaal 12,50 voor Poorters / 15,00 regulier
Chef's Special 13,50 (Beef tjap tjoy: Gele rijst, diamanthaas, diverse groenten, zoet zure ui en komkommer of Tjap tjoy vegetarisch: Gele rijst, diverse groenten, zoet zure ui en komkommer).

Exclusief voor slechts 50 personen toegang in de zaal, tickets hieronder verkrijgbaar met of zonder Chef's Special. Vooraf bent u dan om 18.00 uur al welkom in ons restaurant. 

Tickets reserveren

Tickets Prijs Aantal
Toegangsticket zaal Poorter € 12,50
Toegangsticket zaal Poorter (incl. Chef's Special vooraf) € 26,00
Toegangsticket zaal regulier € 15,00
Toegangsticket zaal regulier (incl. Chef's Special) € 28,50

Deze pagina delen: