Gemeenten: meer taken en minder controle?

12 april 2018 19:30 — 20:30
gemeenteraad
Gemeenteraad
Datum: 12 april 2018 19:30 — 20:30 Debat Lezing

Een avond georganiseerd door Jong Nieuwspoort en JongRijk: voor alle jonge professionals die geïnteresseerd zijn in gemeenteraadsverkiezingen, decentralisaties, democratische controle en de dagelijkse praktijk van het raadswerk.

Raadsleden en wethouders maken zich zorgen over de lokale democratie: kunnen raadsleden het lokale bestuur nog wel goed genoeg controleren als besluiten in regionale samenwerkingsverbanden worden genomen in plaats van in colleges van B&W? Tegelijkertijd groeit het aantal taken van gemeenten alleen maar, bijvoorbeeld op gebied van zorg.

Oud-burgemeester Job Cohen gaf in februari alvast een voorzetje in het NRC Handelsblad: "De afstand tussen bestuur en burger groeit (..), terwijl nu juist een van de argumenten om belangrijke delen van het sociale domein naar gemeenten te decentraliseren, was dat gemeenten het dichtst bij de burger staan."

Jong Nieuwspoort & JongRijk gaan er over in gesprek met Job Cohen, met Hanneke van der Werf, D66-raadslid in Den Haag en Frans Pekema, wethouder in de gemeente Bergen, waar hij in de regio samenwerkt op het gebied van zorg.


Praktische informatie 
Datum: donderdag 12 april 2018 van 19.30 tot ca. 20.30 uur in Nieuwspoort.
Tickets: gratis en voor iedereen toegankelijk.

Aanmelden kan heel eenvoudig door een mailtje te sturen naar jongnieuwspoort@gmail.com. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op je komst!

Deze pagina delen:

Verwante pagina's