Finissage en Herdenkingsscherm

23 mei 2018 17:00 — 17:30
oerlemansj 1
oerlemans
Datum: 23 mei 2018 17:00 — 17:30

De kunstcommissie en het bestuur van Nieuwspoort nodigen u uit voor een finissage ter afsluiting van de tentoonstelling van de fotograaf Jeroen Oerlemans op woensdag 23 mei om 17:00 uur in Nieuwspoort.

Daarbij biedt deze tentoonstelling een waardige gelegenheid om het herdenkingsscherm in de hal van Nieuwspoort officieel in gebruik te nemen, voor Nederlandse (foto-) journalisten en cameramensen zoals Oerlemans die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van hun vak.  

Wilco Boom, voorzitter van de RvT van Nieuwspoort, zal de bijeenkomst openen. Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ, zal een korte toespraak houden. De minister voor Media, Arie Slob, zal aansluitend het herdenkingsscherm officieel in gebruik nemen.

Een groot deel van het journalistieke fotowerk van Jeroen Oerlemans (1970-2016) speelde zich af in conflictgebieden zoals Afghanistan, Syrië, Congo, Haïti, Iran, Irak, Libanon, Libië, Pakistan en Palestina. Journalistiek onafhankelijke berichtgeving was zijn drijfveer en door het oog van zijn camera liet hij mensen over de hele wereld meekijken naar gebeurtenissen die mondiale invloed zouden hebben. Vaak gezien ook vanuit het oogpunt van de plaatselijke bevolking. Het werk van Jeroen Oerlemans verscheen o.a. in Newsweek, Time Magazine, Sunday Times, International Herald Tribune, Knack, NRC en de Volkskrant en werd meerdere malen bekroond.

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn, wij stellen uw aanwezigheid zeer op prijs!

Deze pagina delen: