Expositie Vechters voor de waarheid

5 - 16 november 2018
kunstcommissie vechters voor warheid
Datum: 5 - 16 november 2018

Na de terreuraanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs is de Duitse kunstenares Susanne Köhler in 2015 gestart met het maken van portretten van vermoorde en vervolgde journalisten. Zo wil zij de machteloosheid doorbreken en ervoor zorgen dat deze moedige journalisten niet in de vergetelheid verdwijnen.

De laatste jaren hebben verschillende kunstenaars zich aangesloten bij Köhler's initiatief. Gezamenlijk hebben zij portretten gemaakt van vermoorde en vervolgde journalisten van over de hele wereld.

Het resultaat is een internationale expositie Vechters voor de waarheid, een gedenkteken voor persvrijheid. Regelmatig worden nieuwe portretten toegevoegd, zodat  - helaas - de "galerij van de vermoorde en vervolgde journalisten" nog groeit. Foto’s van de portretten zijn online te zien op www.wahrheitskaempfer.de.

Op uitnodiging en initiatief van Free Press Unlimited zijn deze portretten nu voor het eerst in Nederland te bezichtigen: in Nieuwspoort van maandag 5 tot vrijdag 16 november.

Deze pagina delen:

Verwante pagina's