Expositie Scheveningen in nostalgie en kleur

30 mei. - 14 aug. 2018 Hele dag
scheveningen foto
Datum: 30 mei. - 14 aug. 2018 Hele dag

De Kunstcommissie van perscentrum Nieuwspoort heeft samen met fotograaf Jacques Meijer de expositie “Scheveningen tussen 1955 en 2001” georganiseerd. De tweedelige tentoonstelling staat in het teken van de manifestatie “Feest aan Zee, 200 jaar badplaats Scheveningen”.

Filmer en fotograaf Jacques Meijer (1934) heeft decennia lang met zijn camera's de ontwikkelingen in en van Scheveningen vastgelegd, eerst in zwart-wit, en vanaf 1994 in kleur. In 1955 maakte Jacques als fotojournalist zijn eerste foto's in Scheveningen van strand en boulevard, en bood die te koop aan bij kranten en tijdscriften. Het toenmalige dagblad Het Vaderland plaatste ze regelmatig in de rubriek "Den Haag Vandaag".

Het weekblad Wereldkroniek publiceerde zijn fotoreportages over het uitgangsleven in de badplaats onder meer van modeshows in het Kurhaus. De eerste foto’s van het radiozendschip VERONICA, dat in 1960 als piraat voor Scheveningen voor anker ging, werden veel gepubliceerd.

Op de wanden in de hal in Nieuwspoort hangt een keuze uit de zwart-wit foto's die Jacques Meijer van 1955 -1965 in de haven, en op het strand en de boulevard maakte. Op het scherm in de hal wordt deel twee van de expositie geprojecteerd. Het bestaat uit kleurenfoto’s die in de periode 1994 – 2001 zijn ‘geschoten’. Ze werden gemaakt voor de tentoonstelling "Dynamisch Archief" in De Kunsthal te Rotterdam om de grote veranderingen op Scheveningen te laten zien. De kleuren onderstrepen dat de tijd verandert. Zwart/Wit is verleden, nostalgie. Kleur: we denken en leven nu.  

De expositie is tot 14 augustus gratis te zien tijdens kantooruren. 

Voor inlichtingen:
info@jacquesmeijer.nl
www.jacquesmeijer.nl

 

Deze pagina delen:

Verwante pagina's