EU op weg naar 2019 - MFK, brexit en EP-verkiezingen

4 juli 2018 17:15 — 18:30
vlag europese unie
Datum: 4 juli 2018 17:15 — 18:30 Debat

Het zijn roerige tijden voor Europa. In mei 2018 presenteerde de Commissie-Juncker haar voorstel voor de meerjarenbegroting 2021-2027 van de EU.

Het betekende het startschot voor de onderhandelingen over het meerjarig financieel kader. Intussen komen de deadline van de brexit en de Europese Parlementsverkiezingen - allebei in het voorjaar van 2019 - steeds dichterbij. Waar liggen de prioriteiten van Europa en hoe moeten die gefinancierd worden? Welke positie neemt Nederland in dit geheel in?

Onder andere  Anne Mulder (Tweede Kamerlid, VVD) en Frits Lintmeijer (Eerste Kamerlid, GroenLinks),  Adriaan Schout (European Studies Clingendeal) en Tomas Vanheste (Journalist Correspondent) nemen deel aan het debat als panellid. Het debat staat onder leiding van Kees Boonman.

Democratie in Debat
Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en het Filmhuis Den Haag.

Praktische informatie
Tijd: 17.15 tot ca. 18.30 uur

Aanmelding
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl.

Wilt u na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan via het aanmeldformulier.

 

Deze pagina delen: