EU Election Night - De Uitslagenavond

26 mei 2019 19:00 — 23:45
IMG 5343
Datum: 26 mei 2019 19:00 — 23:45 Lezing

Kiezen Nederlanders voor meer Europese samenwerking of krijgen EU-kritische partijen de meeste steun? Hoe ziet het Europees Parlement er de komende jaren uit en welke invloed heeft dat op de koers van de EU? En maakt Frans Timmermans of Bas Eickhout een kans om Jean Claude Juncker op te volgen?

Pas als de uitslag van de Europese verkiezingen bekend is, weten we de antwoorden. Op de spannende uitslagenavond is er in Nieuwspoort een speciaal programma. EU-expert Mendeltje van Keulen geeft een mini-college over de belangrijkste thema’s van deze verkiezingen. Clingendael-directeur Monika Sie vertelt hoe invloedrijk Nederland in Brussel is.

Ook gaan we in gesprek met kandidaat-Europarlementariërs van Nederlandse partijen en Europa-woordvoerders in de Tweede Kamer. Wat gaat de uitslag betekenen voor de macht van Nederland in Europa? En bepaalt de Franse president Macron na Brexit de Europese agenda?

Tussendoor is er duiding van de uitslagen door een panel van de beste politiek journalisten en is er de Grote Europa Quiz.

Sprekers:

- Verschillende politici, oa Malik Azmani (VVD), Derk Jan Eppink (FvD), Lodewijk Asscher (PvdA), Ayhan Tonca (DENK), Bram van Ojik (GL), Anne Mulder (VVD) en Lilianne Ploumen (PvdA).

- Update zaterdag 25 mei: helaas hebben we van Reinier van Lanschot (VOLT) en Arnout Hoekstra (SP) een afzegging ontvangen.

- Margriet Brandsma, Duitsland-kenner en oud-correspondent in Berlijn

- Jaap Jansen, politiek journalist en maker van de podcast 'Betrouwbare Bronnen'

- Marloes Lemsom, politiek journalist bij Buitenhof

- Jesse Pinster, Europa-verslaggever BNR Nieuwsradio

- Mendeltje van Keulen, Europa-expert van de Haagse Hogeschool

- Monika Sie Dhian Ho, directeur Instituut Clingendael

- Moderator: Thomas van Zijl, presentator bij het Haagsch College en BNR Nieuwsradio

 

Deze avond wordt je aangeboden door het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland in samenwerking met Haagsch College.

Praktische informatie:
Deur open: 17:30 uur 
Start inhoudelijk programma: 19:00 uur 
Einde: 23:45 uur
Deelname: Gratis, aanmelding wel noodzakelijk

Vooraf ook dineren? Koop direct uw combiticket voor de Chef’s Special van die avond, voor maar €11,50! Vanaf 17:30 uur bent u dan al welkom in ons restaurant. Op het menu staat de Europese schotel: Hollandse biefstuk met Franse ratatouille, Spaanse pepersaus en Belgische frietjes. Vegetarisch is ook mogelijk!

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen: