Eerste Belastingpoort: excessief lenen

25 juni 2019 16:00 — 18:00
NOB LOGO belastingpoort
Datum: 25 juni 2019 16:00 — 18:00 Debat

Graag nodigen wij u uit voor de eerste Belastingpoort-bijeenkomst op dinsdag 25 juni a.s. van 16.00-18.00 uur in Nieuwspoort. De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) heeft het recht verworven om onder de vlag van pers- en politiek debatcentrum Nieuwspoort activiteiten over het thema Belastingen te organiseren.

Het beheer van een eigen Belastingpoort sluit aan bij de doelstelling van de NOB om zich sterker te profileren als brede fiscale denktank. De Belastingpoort creëert mogelijkheden om de aanwezige fiscale (praktijk)kennis met pers, politici en beleidsmakers te delen. Op die manier kan vanuit verschillende invalshoeken een bijdrage geleverd worden voor een goede onderbouwing van fiscale beleidsplannen en wetsvoorstellen. 

Het thema van de middag is ‘Rood staan bij je eigen bank: mag de DGA excessief lenen bij de eigen vennootschap?’

Uiteraard komt het gelijknamige wetsvoorstel tijdens deze bijeenkomst uitgebreid aan bod. De inleiders zullen het thema in een breder kader plaatsen en onder meer koppelen aan een toekomstig heffingenstelsel. Als deelnemer krijgt u volop de gelegenheid om actief mee te praten over dit onderwerp. 

De bijeenkomst wordt geleid door Ruben Freudenthal (Hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen en belastingadviseur Private Clients Mazars). Onder de inleiders in ieder geval de volgende, prominente sprekers:

  • Hans Biesheuvel, voorzitter Ondernemend Nederland;
  • Arco Bobeldijk, hoogleraar Nyenrode Business Universiteit en partner bij Loyens & Loeff. 

De inleiders formuleren stellingen die bediscussieerd zullen worden in een panel samengesteld uit fiscale- en MKB-woordvoerders van de politieke partijen. Na afloop is er ruim gelegenheid om na te praten.

Aanmelden
Wilt u erbij zijn? Meldt u zich dan zo spoedig mogelijk aan. Dit kan door een mail te sturen aan Angelique van Streepen (a.van.streepen@nob.net). De volgorde van aanmelding is bepalend voor deelname. Het definitieve programma krijgt u kort voor de bijeenkomst toegestuurd. 

de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
mr. B.R. Zoetmulder 
Voorzitter
T 020-5141880
F 020-5141889
nob@nob.net
www.nob.net

Deze pagina delen:

Verwante pagina's